Zdravko Čolić  - Ulaznice

dostupni Fan Reporti

  1. COLA

    Andreja Rauch Sirotic u Maribor dana 13.05.2016

    Svaki koncert od Cole za mene je neopisiv uzitak, dozivljaj. Mojim sinovima I suprugu sam vec dosadna s tim koliko ga obozavam I stalno slusam pjesme u autu...al briga me. BIG FAN SAM I UZIVAM U TOME! !
  2. Čola

    Višnja u Rijeka dana 11.06.2020

    To je ljubav to se voli♥️,Jednostavno od kad znam za sebe tu je Čola bio i ostao. Svi me povezuju sa njegovim imenom. Brojnim dane do koncerta u Opatiji.

O izvođaču

ZDRAVKO ČOLIĆ U PRATNJI SIMFONIJSKOG ORKESTRA STIŽE U ARENU ZAGREB

Nakon četiri godine, Zdravko Čolić vraća se u Arenu Zagreb 26. prosinca; ovaj put s čak 50 glazbenika na pozornici

Regionalna pjevačka zvijezda, Zdravko Čolić, 26. prosinca vraća se pred zagrebačku publiku, na isto ono mjesto gdje su se prije četiri godine, nakon spektakularnog trosatnog koncerta, i rastali – Arenu Zagreb. Ovoga puta, sa sobom dovodi čak 50 vrhunskih glazbenika, sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad.  Bit će to prilika da Zagrepčani, nakon banjalučke premijere koncertnog programa sa simfonijskim orkestrom, uživaju u posebno odabranom repertoaru i još posebnijim aranžmanima, koje potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik.

Uz neke od najljepših i najvećih ljubavnih pjesama otpjevanih na ovim prostorima, poput 'Ti si mi u krvi', 'Produži dalje", 'Gori vatra', 'Ljubav je samo riječ', 'Noć mi te duguje' te 'Svadbarskim sokakom', u jednoj posve novoj emociji koju će začiniti simfonijski orkestar, Zagrepčani i njihovi gosti polako će ispratiti ovu godinu, na nesumnjivo – najtraženijem novogodišnjem koncertu.

Tijekom bogate i zavidne karijere koja traje već pet desetljeća, Zdravko Čolić nastupio je u svim najvećim koncertnim i sportskim dvoranama, kao i na stadionima na Balkanu, ali se tek od nedavno odlučio okušati u koncertnom programu koji se oslanja na simfonijski orkestar.

S obzirom na formu koncerta, Arena Zagreb će, specijalno za ovu prigodu, biti ispunjena isključivo sjedećim mjestima, zbog čega će sam kapacitet dvorane biti ponešto smanjen, što je i svojevrsni podsjetnik za sve generacije koje obožavaju ovog glazbenog velikana, da svoje ulaznice osiguraju na vrijeme, putem Eventim stranice.

Posjetitelje očekuje koncert po svemu drugačiji od do sada viđenoga, no ipak, jedno ostaje isto – Čolićev upečatljivi vokal, zarazna energija te posebna povezanost s publikom, i ovoga puta će zasigurno godinama ostati u sjećanjima prisutnih.


Djeca do 6 godina ulaze besplatno, ako sjede roditelju u krilu.

Osobe sa invaliditetom u invalidskim kolicima ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice. Za osobe u invalidskim kolicima predviđena su mjesta na donjim tribinam kod ulaza u sektore (crveni kvadratići pored brojeva sektora).

***

Zdravko Čolić (Sarajevo, 30. svibnja 1951.), bosanskohercegovački je pjevač zabavne glazbe i svojevremeno najveća jugoslavenska pop-zvijezda.

Prvi službeni pjevački nastup imao je kao pjevač grupe Ambasadori 1969. godine u kojoj je pjevao dvije i pol godine. Svirali su R&B, pjesme Jamesa Browna i grupe "Chicago". Godine 1971. upoznaje Kornelija Kovača koji ga je pozvao u tada vrlo poznatu Korni grupu. No, Čolić je u "Korni grupi" ostao samo šest mjeseci, a na njegovo mjesto je došao Zlatko Pejaković. Vratio se u Sarajevo i odlučio se za solističku karijeru. Tako je nastupio na festivalu Vaš šlager sezone u Sarajevu 15. travnja 1972. godine s pjesmom Kemala Montena "Sinoć nisi bila tu". Pjesma u cijeloj zemlji postaje veliki hit, a danas se ubraja u neke od Čolinih najljepših pjesama. Od tog trenutka počinje Čolina solo karijera, kojom će se uzdići na mjesto naše najveće estradne zvijezde.

Ubrzo postaje najveća jugoslavenska pop-zvijezda čija je popularnost dosegla dotad nezabilježene razmjere. "Bling blinge blinge bling", "Zelena si rijeka bila", "Zvao sam je Emili", "Ljubav je samo riječ", "April u Beogradu", „Pusti, pusti modu“, „Pjevam danju, pjevam noću“ danas se ubrajaju u najveće hitove ovih prostora.

Velika turneja uslijedila je 2008. godine, a završena je po većim gradovima bivše Jugoslavije. Turneja je završena koncertom na Marakani, 30. lipnja 2001. godine, na kojoj se ovaj put okupilo oko 80.000 ljudi, a pred malim ekranima više od 4.000.000 ljudi je pratilo direktan prijenos koncerta. Album "Okano" proglašen je za album godine u gotovo svim zemljama bivše domovine, pjesma "Okano" za hit godine, a Zdravko Čolić za osobu godine.

Krajem 2006. na tržištu se pojavljuje novi, 12. album Zdravka Čolića nazvan "Zavičaj". Album nastavlja tradiciju etno-pop zvuka, koju Čolić redovito njeguje na svojim albumima u zadnjih dvadesetak godina. Među pjesmama inspiriranim Sarajevom, Bosnom i tamburašima izdvajaju se pjesme : "Bembaša", "Merak mi je", "Svadbarskim sokakom" i "Anđela". Balade "Vrijeme" i "Sačuvaj me, Bože, njene ljubavi" potpisuju Arsen Dedić odnosno Đorđe Balašević.