Vojko V

Vojko V  - Ulaznice

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Vojko V. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Andrija Vujević, poznatiji kao Vojko V, Vojko Vrućina i Nebu (Knin, 19. siječanj 1985), hrvatski je reper i bivši član grupa Dječaci i Kiša metaka.


Andrija Vujević je rođen 19. siječnja 1985. godine u Kninu. Glazbom se počeo baviti 1999. godine, kada je u Splitu počeo stvarati prve demo snimke. Prvi album sa Dječacima Vojko je objavio na jesen 2008. godine pod nazivom Drama za Dop Records/Menart, koji je 2009. godine osvojio Zlatnu kuglu za album godine. Sljedeća dva albuma — Istina i Firma — objavljena su za Croatia records 2011. i 2015. godine.


Solo karijeru započeo je 2018. godine, objavljivanjem pjesme „Zovi čovika“ u siječnju 2018. godine.  Dva mjeseca kasnije izbacio je „Pasta Italiana“ — pjesmu koja predstavlja neobičnu suradnju sa Krešom Bengalkom i Tonči Huljićem. Pjesmu su inicijalno snimili Vojko i Krešo i pritom koristili sample Huljićeve pjesme „Gamele“, tako da je Croatia records zahtijevala od njih da dobiju dozvolu od Huljića za korištenje sample-a. Tonči je odobrio, ali je Vojku ukazao na to da je pjesma prekratka za standardni radio format i pristao da i on bude prisutan na snimanju kako bi se pjesma produžila.


Treći singl pod nazivom „Ne može“ izdat je sredinom travnja 2018. godine, čime je najavljen prvi solo album „Vojko“, koji je izašao 26. travnja.