SATYRICON

SATYRICON  - Ulaznice

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za SATYRICON. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Satyricon je norveški black metal sastav osnovan 1991. godine u Oslu. Satyr i Frost ključni su članovi sastava od 1993. godine. Prva tri albuma sastava tipičan su primjer norveškog black metal glazbenog stila. Sastav se okrenuo od tog stila glazbe počevši sa svojim četvrtim albumom te je počeo uključivati elemente hard rocka u svoju glazbu.


Sastav su 1990. godine pod imenom Eczema osnovali basist Wargod i bubnjar Exhurtum. Sastav je u početku svirao death metal glazbu. Godine 1991. odlučuju promijeniti glazbeni stil, počinju svirati black metal te su tako promijenili i ime u Satyricon. Satyricon je sudjelovao u nastanku počasnog albuma Darkthroneu, pod imenom Darkthrone Holy Darkthrone, koji je objavila diskografska kuća Moonfog Productions 1998. godine. Satyricon je obradio pjesmu "Kathaarian Life Code". Iste godine, sastav je svirao i na počasnom albumu sastava Bathory pod imenom In Conspiracy with Satan koji su objavili Hellspawn i No Fashion Records te su na njemu obradili pjesmu "Born for Burning" koja se izvorno pojavila na kompilaciji Crusade from the North iz 1996. godine.


Rebel Extravaganza, Satyriconov četvrti album, objavljen je 1999. godine, poznat je po tome što je prvi album sastava na kojem su na ponekim mjestima sadržani elementi industrijalnog rocka.


U travnju i svibnju 2000. godine Satyricon odlazi na turneju kao predgrupa Panteri.


Satyriconov peti studijski album Volcano objavljen je 2002. godine te je osvojio četiri nagrade: norveški Grammy za Najbolji metal album, nagradu Alarm za pjesmu "Fuel for Hatred" u kategoriji Pjesme godine, nagradu Alarm za Metal album godine i nagradu Oslo za Najbolji cjelokupni album.


Satyricon 2006. godine objavljuje album Now, Diabolical.[8] Album je kritički uglavnom dobro prihvaćen.


EP My Skin Is Cold objavljen je netom prije sedmog studijskog albuma sastava, The Age of Nero, koji je objavljen 3. studenog 2008.


Satyricon je objavio svoj osmi istoimeni studijski album 9. rujna 2013.


Grupa je najavila kako će 22. rujna 2017. godine objaviti svoj deveti studijski album, Deep Calleth upon Deep.


Prvi album sastava, Dark Medieval Times (snimljen 1993., objavljen 1994. godine), pokazao je Satyriconovu fasciniranost srednjim vijekom. Album se odlikuje grubim black metal blast beat stilom bubnjanja koje je pomiješano s akustičnim gitarama i flautom. Na sljedećem albumu, The Shadowthrone, nastavljen je 'srednjevjekovni duh' prethodnika.


Opisujući svoj peti album Volcano, frontmen Satyr izjavio je u priopćenju za tisak i biografiji na službenim stranicama sastava kako je "glazba bazirana na rocku ali ekstremnija; to je black metal koji širi granice koje su postavili sastavi kao što su Venom i Bathory. Renoviranje samih sebe bazirano na osnivanju black metala koji je orijentiran prema rocku naša je filozofija." Mühlmann je napisao kako je Satyriconov put nakon svojeg vrhunca postignutim drugim i trećim studijskim albumom ima samo ograničenu povezanost sa black metalom, dok je novinar Metal Hammera Robert Müller opisao Satyra kao "latentno arogantnog čovjeka koji usput stvara odličnu glazbu koja stalno testira granice žanra".


 


Preuzeto 26.10.2017. s: https://hr.wikipedia.org/wiki/Satyricon_(sastav)