Pet Shop Boys

Pet Shop Boys  - Ulaznice

We were the Pop Kids

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Pet Shop Boys. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Pet Shop Boys je britanska elektro pop grupa, koju sačinjavaju Neil Tennant i Chris Lowe. Grupa je osnovana 1984. godine, a najveći uspjeh su postigli u drugoj polovici 1980-ih godina. Pet Shop Boys su imali dva broja jedan u SAD-u i Velikoj Britaniji, pjesme "West End Girls" i "Heart", a veliki hitovi su bili i "Always on My Mind" te "It's a Sin".


Grupa Pet Shop Boys postala je popularna u drugoj polovici 1980-ih godina i svrstava se u žanr tada već ugaslog synthpopa. Synthpop je svoje zvjezdane trenutke doživio s uspjehom grupa kao što su New Order, Depeche Mode, Yazoo, Human League i Soft Cell. Synthpop je čvrsto vezan uz uspjeh novog vala i djelomično uz neoromaticse (poput Duran Durana.


Pet Shop Boysi već 1984. izdaju svoju prvu singlicu "West End Girls". Sljedeći singl je označio njihov veliki proboj na scenu. Bila je to ponovo pjesma "West End Girls", ovaj put u produkciji Stephena Haguea. To je bio prvi njihov broj jedan u SAD-u i Velikoj Britaniji. Spot za "West End Girls" je bio jedan od prvih emitiranih na MTV-ju, koji je tada bio u začecima. Do danas je ta pjesma ostala njihov najcjenjeniji rad među Amerikancima. U ožujku 1986. izdan je prvi album "Please", s kojeg je skinut singl "Suburbia". Album je vrlo dobro prihvaćen s obje strane Atlantika, prodan je u platinastoj nakladi, čime počinje razdoblje međunarodnog uspjeha Pet Shop Boysa.


Dobili su britansku glazbenu nagradu (BRIT award) za singl "West End Girls". Njihov drugi singl "It's a Sin" izlazi u lipnju te dospijeva na prvo mjesto britanske singl ljestvice. "It's a Sin" je donekle autobiografska pjesma koja govori o Tennantovom školovanju i strogom odgoju u katoličkoj školi. Pjesma je izazvala skandal; prvo se javila Tennantova škola, optužujući ih za klevetu, a nakon toga ih je glazbenik Jonathan King optužio za plagiranje Cata Stevensa. Pet Shop Boysi su tužili Kinga za klevetu i dobili spor, a cijeli dobiveni iznos darovali su u dobrotvorne svrhe.


U kolovozu 1987. britanska televizija ITV spremala je emisiju "Love Me Tender" posvećenu Elvisu Presleyu povodom desete obljetnice njegove smrti. ITV je ponudio Pet Shop Boysima da obrade njima najdražu Elvisovu pjesmu. Uz Pet Shop Boyse bili su pozvani i Boy George, Meat Loaf i drugi. Boysi su izabrali pjesme "Always on My Mind". Pjesma je bila izvrsno primljena i Pet Shop Boysi su se odlučili izdati je kao singl. "Always on My Mind" je završila na božićnom broju 1, a borba između te dvije pjesme postala je jedna od najpoznatijih u povijesti britanske božićne ljestvice. Prije toga, u rujnu 1987. godine Pet Shop Boysi su izdali svoj drugi studijski album, Actually, koji je prodan u platinastoj nakladi i koji je već do svog izlaska imao dva uspješna singla, spomenute "What Have I Done to Deserve This?" i "It's a Sin".