Nick Cave & the Bad Seeds

Nick Cave & the Bad Seeds  - Ulaznice

Na osnovu 1 Fan Reports.

Push The Sky Away

Za više informacija i/ili sudjelovanje, prijavi se!

1 dostupni Fan Reporti

  1. Nick Cave !!!

    Tanja u Ljubljana dana 18.02.2017

    Dovoljno da kazem da od '97.godine nije prosla turneja ili nastup na kojem nisam bila i da ce mi ovo biti 8.put da cu slusati neponovljivog..genijalnog..najboljeg Cavea !!!! Samo me zanima sta je sa fan pit ulaznicama ?! Jer do ponedjeljka moram kupit kartu...a onda ide ono najlijepše ali i najteže-čekanje dugih 8 mj.do koncerta !

O izvođaču

Nicholas Edward Cave (Warracknabeal, Australija, 22. rujna 1957.) – australski glazbenik, kantautor, književnik, scenarist i povremeno glumac. Najpoznatiji je po svom radu u rock skupini Nick Cave and the Bad Seeds i po fascinaciji američkom glazbom i njenim korijenima. Prati ga reputacija, koju odbacuje, da izvodi mračne, turobne pjesme koje neki slušatelji smatraju depresivnima. Njegovu glazbu karakteriziraju intenzivnost, energičnost i širok raspon utjecaja.


 


1973. godine Cave upoznaje Micka Harveyja, Tracy Pew i Philla Calverta, koji zajedno s njim studiraju u školi Caulfield Grammar i osnivaju sastav sa Caveom kao pjevačem. Njihov repertoar se među ostalim sastojao od predpunkovskih obrada pjesama Loua Reeda, Davida Bowieja, Alicea Coopera, Roxy Music i Alexa Harveyja. 1977., završavajući školu, uzimaju ime The Boys Next Door i počinju izvoditi većinom originalne radove. Gitarist i kantautor Rowland S. Howard pridružuje se sastavu 1978.


 


Od 1977. do raspada 1984., skupina istražuje raznolike stilove. Krajem 70-ih izvode stotine živih izvedbi i zatim 1980. mijenjaju ime u The Birthday Party i sele u London, pa Zapadni Berlin. Caveova australska djevojka i muza Anita Lane prati ga u London. Skupina je bila zloglasna po provokativnim izvedbama u kojima Cave vrišti, podriguje i baca se po pozornici, uz oporu rock pratnju i audio feedback električne gitare.


 


Nick Cave kao vođa skupine The Bad Seeds ukupno izdaje 16 studijskih albuma, od kojih je trinaesti dvostruki. Najnoviji album "Skeleton Tree" je izdan 2016.


 


Kritičari Stephen Erlewine i Steve Huey pišu: "Sa Bad Seedsima Cave nastavlja istraživati svoju opsesiju religijom, smrću, ljubavlju, Amerikom, nasiljem i bizarnim, katkad samosvjesnim eklektičnim hibridom bluesa, gospela, rocka i poluumjetničkog post-punka, iako u obuzdanijim stilom nego sa prethodnicom The Birthday Party".


 


Album novog materijala Caveovog "solo" kvarteta zvanog Grinderman objavljen je u ožujku 2007. Njihova prva živa izvedba dogodila se na festivalu All Tomorrow's Parties u travnju 2007., uz gostovanje Bobbyja Gillespieja, kao vokala i udaraljkaša.


Tijekom 90-ih imao je i kratku vezu sa P. J. Harvey koja je nadahnula dobar dio albuma "The Boatman's Call". Tada upoznaje i današnju supružnicu, britansku manekenku Susie Bick. U brak ulaze 1999. i ubrzo nakon toga rađaju im se blizanci Arthur i Earl. Tijekom 1998. i 1999. Cave se posvećuje rehabilitaciji od dvadeset godina ovisnosti o heroinu i alkoholu. Sin Arthur je poginuo nesretnim slučajem u srpnju 2015.