Lollobrigida Girls  - Ulaznice

Duo Lollobrigida / VIS Lollobrigida / Lollobrigida

Lollobrigida Girls

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Lollobrigida Girls. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Lollobrigida Girls, poznate i kao Duo Lollobrigida, VIS Lollobrigida ili samo Lollobrigida, je hrvatsko-slovenski electro-pop sastav. Članovi Lollobrigide su Ida Prester (vokal, osnivačica), Petra Cigoj (vokal), Jernej Šavel, Kleemar (Matej Končan), Marko Turkalj i Ivan Levačić Levi

Glazbeno ishodište sastava Lollobrigida je demo-CD iz 2003. kojeg je autorica Ida Prester tada podjelila određenom broju pripadnika zagrebačke underground/alternativne glazbene scene. Na tom demo-uratku, tipičnom proizvodu Lo-Fi glazbene estetike, autorica glazbe i tekstova Ida Prester ujedno izvodi sve instrumentalne i vokalne dionice.

U javnom izvođenju pjesama sa demo CD-a Idi se pridružuje Natalija Dimčevski te nastupaju pod imenom Lollobrigida Girls.

U lipnju 2004. nastupaju na trećem Zagreb Prideu.
U 2006. Lollobrigida mijenja sastav (odlazi Natalija), a donekle i scensko-glazbenu koncepciju. Napušta se računalom generirana matrica kao jedina glazbena podloga za vokale i uvode 'živi' instrumenti. Uz Idu Prester, osnivačicu i konstantu Lollobrigide, ostali članovi sastava se relativno često mijenjaju a imenu se dodaje prefix 'VIS'.

Tokom 2011 u brojnim interview-ima Ida Prester ističe rad članova Lollobrigide na novom, trećem, albumu. Glazbeni portal Popboks proglasio je, na temelji glasova svojih čitatelja, album "Pilula" najboljim regionalnim albumom u 2012.

Od osnutka do danas Lollobrigida je imala mnogobrojne nastupe u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, BiH, Austriji, Mađarskoj... Osobito se ističe serija nastupa na Novosadskom EXIT festivalu.

Osvajanjem Best Regional Act Award MTV Adria-e automatizmom su nominirani i za natjecanje za Best European Act u sklopu MTV Europe Music Awards 2009.