Ljetna klasika 2020.

Ljetna klasika 2020.  - Ulaznice

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Primite obavijest o dostupnosti ulaznica

Ne propustite - Ljetna klasika 2020! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve prodaji ulaznica!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Ljetna klasika 2020.. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču


Giacomo Puccini
TOSCA
opera
Dirigent: Kalle Kuusava
Dramaturg-redatelj: Marin Blažević
U glavnim ulogama: Kristina Kolar, Giorgio Surian, Domagoj Dorotić
Orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca


Puccinijevo maestralno djelo glazbenog teatra ovog ljeta unutar kamenih blokova 2000-ljetne pulske Arene! Doživjeti arije Recondita armonia, Vissi d'arte, E lucevan le stelle, Te Deum i finalni duet Tosce i Cavaradossija u scenografiji zdanja koje su dali sagraditi Rimljani, koje je nekoć bilo borilište, gdje su se priređivale povorke i gladijatorske borbe, gdje su pobunjenike zarobljavali, mučili i javno osuđivali okrutni vladari, gdje su držani kavezi za zvijeri... Ima li boljeg mjesta za operni triler o ljubavi, požudi, ljubomori, mučenju, izdaji, političkim spletkama i jednoj nepotkupljivoj ženi, od amfiteatra u kojeg je ta priča već utisnuta poviješću?!


Puccinijeva Tosca opera je u tri čina, bogata glazbom strastvenih i dramatskih akcenata koja živo ilustrira svaku misao, osjećaj i ugođaj. U svijetu netolerancije i tiranije moćnika, žena koja živi za ljubav i umjetnost preuzima inicijativu i odlučuje o bezuvjetnoj slobodi, i osobnoj i umjetničkoj i političkoj. U filmskoj dramaturgiji i režiji Marina Blaževića i njegovog autorskog tima – iznenađenja neće nedostajati. Solistička podjela predvođena je Kristinom Kolar kao Toscom, Giorgiom Surianom kao Scarpijom i Domagojem Dorotićem kao Cavaradossijem. Izvanserijskim pjevanjem i glumom, u ovoj glazbenoj drami u pravom smislu riječi, podjela je to koja odgovara najvišim zahtjevima virtuoznosti Puccinijeve glazbe.


 


KONCERT LJETNA KLASIKA


H E R O I N E
Dirigentica: Beatrice Venezi
Solistice: Kristina Kolar, Anamarija Knego, Diana Haller, Ivana Srbljan


One su najhrabrije, najnježnije, najodlučnije, najlirskije. Uz njih i zbog njih plačemo, uz njihove arije se ježimo, uz njihove odluke čvrsto stojimo, žestoko u sebi navijamo iako te slavne operne priče itekako dobro poznajemo. Najpoznatije operne arije i dueti skladani za žene pod dirigentskim vodstvom žene. Operne heroine i anti-heroine u izvedbi solistica, hvaljenih i nagrađivanih upravo za uloge iz opera čije arije u ljeto 2020. osvajaju Arenu!


Možete li na istoj pozornici zamisliti Aidu, Normu, Lady Macbeth, Juliju, Desdemonu, Mimì, Madamu Butterfly, Adalgisu, Kleopatru, Didonu, Rosinu..?  Pa... nemojte zamišljati nego dođite 6. srpnja na jedinstveni koncert!


Eksplozija emocija – kako bi i drugačije moglo biti kada su na sceni snažne žene koje donose neke od najfascinantnijih opernih priča ikada!


 


Georges Bizet
CARMEN
opera
Dirigent: Kalle Kuusava
Autori inscenacije: Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević & Alan Vukelić
U glavnoj ulozi: Ivana Srbljan
Orkestar i zbor Opere te Balet HNK Ivana pl. Zajca i Dječji zbor Kap


Trajna privlačnost i nezaboravna snaga dramatične opere Carmen i u ljeto 2020. osvaja španjolskim ritmovima Bizetova francuskog romantičarskog senzibiliteta. Melodije ove opere poznate su svima, duboko ugravirane u kolektivnu svijest. No, dramaturški i režijski, u Areni događa se nešto posve novo! Pulski antički amfiteatar uz scenografske i svjetlosne intervencije transformirani su u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu, a po prvi put zamijenjena je uobičajena perspektiva pozornice i gledališta. Takva Carmen izvedena prošlog ljeta na kamenim tribinama, gdje je bio i dio publike, rasprodala je gledalište amfiteatra!


 


Iz medija


Brojni stranci u publici, vjerna publika koja prati klasiku, kao i oni koji ne prisustvuju tako često glazbenim događajima, uživali su u predivnoj Beethovenovoj glazbi, tako snažnoj, evokativnoj, jedinstvenoj i neponovljivoj, a topla ljetna noć bila je savršena kulisa za to koncertno zbivanje.


Vanesa Begić, Glas Istre


Pulska Arena nije bila dovoljno velika da primi sve one koji su htjeli vidjeti „Carmen”, a predstava je ispraćena dugotrajnim ovacijama. Na kraju valja reći da se radi o vrhunskoj produkciji „Carmen” koju svaki ljubitelj opere mora pogledati (...)


Luka Nalis, Fiuman.hr


Završni, ključni prizor ubojstva vječni je izazov za redatelja, a Blažević je sa svojim timom pronašao način da na smislen i potresan način iznenadi publiku. (...) Nesavladiva strast duše, psihički i fizički, na pozornici i na tribinama života. 


Rosanna Paliaga, Primorski dnevnik


Nakon tri sata spektakularne izvedbe, evidentno je kako se opera definitivno na velika vrata vraća u Arenu pod zvijezdama popraćena lepezom emocija i pljeskom publike. Nedvojbeno se s veseljem isčekuju slijedeće dvije izvedbe riječkog „Ljeta klasike“ u Puli.


Sanja Bajramović, SoundGuardian