Lady Gaga

Lady Gaga  - Ulaznice

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Lady Gaga. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Stefani Joanne Angelina Germanotta (New York City, New York, 28. ožujka 1986.), poznatija po umjetničkom imenu Lady Gaga, američka je kantautorica, producentica i glumica. Odrasla u New Yorku, Lady Gaga, starija od dvije sestre, studiranje je prekinula radi usredotočavanja na svoju glazbenu karijeru te je počela nastupati na rock glazbenoj sceni u Manhattanovom Lower East Sideu. Krajem 2007. godine potpisala je ugovor s izdavačkom kućom Interscope Records. Zaposlena kao tekstopisac za diskografsku kuću Interscope, privukla je pozornost pjevača Akona koji je prepoznao njene vokalne sposobnosti i s kojim je potpisala ugovor.


Lady Gaga postala je poznata 2008. godine nakon objavljivanja svog debitantskog albuma The Fame koji je dobio pozitivne kritike i ostvario vrlo dobar komercijalni uspjeh. Do 2013. prodano je u više od 16 milijuna primjeraka. Njezina prva dva singla, "Just Dance" i "Poker Face", postali su jedne od najprodavanijih digitalnih pjesama svih vremena, te broj jedan na radio ljestvicama diljem svijeta. 2009. godine Gaga je objavila The Fame Monster, koji, iako je tehnički EP, smatra svojim drugim studijskim albumom. Hit singlovi s ovog albuma su "Bad Romance", "Telephone" i "Alejandro". Kako bi promovirala album krenula je na osamnaest mjeseci dugu The Monster Ball turneju, koja je postala jedna od koncertnih turneja s najvećom zaradom svih vremena, te tijekom koje je 5. studenog 2010. posjetila i Hrvatsku.


Njen treći album, Born This Way, objavljen je u svibnju 2011. godine, a dosegao je vrh ljestvica prodaje na većini velikih svjetskih tržišta. Ovaj je album iznjedrio singlove "Born This Way", "Judas" i "The Edge of Glory", te "You and I" i "Marry the Night". Četvrti studijski album, ARTPOP, objavljen je u studenom 2013. Jazz album Cheek To Cheek s Tonyjem Bennettom objavljen je 23.rujna 2014.


Gaga je prodala više od 30 milijuna albuma i 150 milijuna singlova diljem svijeta, što ju čini jednom od najprodavanijih glazbenih umjetnika svih vremena. Osvojila je i brojne nagrade među kojima je i Oscar, 6 Grammyja, te 36 MTV nagrada. Ostvaruje i redoviti plasman na popisima koje sastavlja poslovni časopis Forbes koji ju je 2013. godine proglasio drugom najmoćnijom slavnom osobom i najmoćnijom glazbenicom na svijetu. Pojavila se i na Timesovoj listi 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Uz svoju umjetničku karijeru, Lady Gaga je uključena i u humanitarne projekte i LGBT aktivizam, te je osnivač zaklade Born This Way Foundation.