Klapa Cambi

Klapa Cambi  - Ulaznice

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Klapa Cambi. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Klapa Cambi osnovana je 1986. godine i od tada djeluju u sastavu KUD-a “Cambi” iz Kaštel Kambelovca. Naziv potječe od prezimena plemićke obitelji Cambi. Klapa postaje široj publici poznata 1991. godine svojim prvim nastupom u Omišu na Festivspalu dalmatinskih klapa. Jedna je od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa te je kroz niz godina svog djelovanja zaslužila niz nagrada i priznanja među kojima izdvajamo:


- apsolutni pobjednik međunarodnog festivala u Veroni 1998.


- Apsolutni pobjednici i osvajači Grand Prixa na 3. svj. Prvenstvu zborova u St. Petersburgu 2009


- Jedina klapa koja je peterostruki pobjednik festivala dalmatinskih klapa Omiš


- Višestruko nagrađivana na festivalu Večeri Dalmatinske pisme 1999, 2000, 2004, 2008, 2009 i 2010


- nagrada grada Kaštela 1998. za ukupan doprinos u kulturi i očuvanju baštine


- dobitnik ukupno 10 Porina - najvećeg hrvatskog glazbenog priznanja (2000,2002,2005 i 2007,2008,2012)


- Višestruki dobitnici nagrada na Šibenskoj šansoni 2008, 2009 i 2010, i pobjednici 2011 godine.


- Osvajači Grand Prixa Festivala Dalmatinske šansone u Šibeniku za 2008, i 2009 godinu.


Svakim svojim nastupom klapa Cambi vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme,  uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. U nastupima  klape Cambi osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti njihovog izričaja,  promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način i proširuje krug slušatelja i gledatelja.


Klapa je u tome uspjela zbog svježine i originalnosti; zbog jednako sugestivnih izvedbi vremešnih standarda dalmatinske pjesme, «baštinskog materijala» ili klapskih himničkih evergreena, ali i neponovljivih interpretacija pop-rock materijala Zlatana Stipišića- Gibonnija“, kao i drugih poznatih autora, a u novije vrijeme se i to vrlo uspiješno dokazuje i u popularnoj glazbi sa vlastitim skladbama.


U tome su se stilski etablirali, jednako moderno u odnosu na druge klape, kao što su to uvijek činili.


Njihove pjesme Ne more mi bit. Kriva karta, Dugo nije pala kiša, Popucale rebatine, Od zipke do križa,


Jedna rič, Sad kada došla si… pojedinačno za sebe imaju nekoliko milijuna slušanja na popularnom servisu Youtube, a na Dalmatinskim radio postajama u posljednje 4 godine imaju 3 hita godine u području popularne glazbe.


Klapa Cambi zavrjeđuje punu pažnju kao jedini klapski crossover proizvod primjeren novom tisućljeću u kojega, izlišno je i kazati, Cambi donosi i prtljagu najboljih iskustava klapske tradicije, ali i senzibilitet pop zvijezda svjesnih sadašnjeg i vremena i prostora.


U 2011 godini, slaveći 25 godina neprekidna rada, održali su niz spektakularnih koncerata diljem Hrvatske, među kojima teba izdojiti onaj Splitsku, na Poljudu ispred 15 000 ljudi, čime su postali klapa koja je održala samostalni koncert pred najbrojnijim auditorijem ikad. Njihova najnovija uspješnica – OD ZIPKE DO KRIŽA, vrlo brzo postale je prihvaćena kao moderna himna Dalmacije.