KK Cedevita

KK Cedevita  - Ulaznice

Upoznajte šampione!

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za KK Cedevita. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

KK Cedevita ulazi u sezonu 2018-2019 s ambicijom osvajanja ABA lige, gdje je čekaju veliki okršaji s prvakom Budućnosti, Crvenom zvezdom i Partizanom. Posložena je nova momčad na čelu sa španjolskim trenerom Sitom Alonsom, koji dolazi kao bivši trener Barcelone, Baskonije i pomoćnik španjolske reprezentacije. Momčad je puna reprezentativaca –  Krušlin (Hrvatska), Stipanović (BIH), Pablo Aguilar (Španjolska) Benite i Augusto Lima(Brazil) te američkih španera – Justin Cobbs, Josh Magette, Elgin Cook i James Bell. Uz ABA ligu, atraktivne utakmice nas očekuju u Eurokupu protiv Albe Berlin, Limogesa i Lokomotiv Kubana (prošlogodišnjeg finalista). #mosakoja


Povijest kluba


Klub je osnovan 1991. u zagrebačkom predgrađu, kvartu Botinec. Uspon kluba kreće 1995.,  ulaskom prvog jakog sponzora, kompanije Hiron, te se ime mijenja u “KK Hiron Botinec”, nakon čega slijedi prvi veliki iskorak kada ´98.  Hiron Botinec kao prvoplasirana momčad ulazi u A-2 Hrvatsku košarkašku Ligu. Iz Trnskog klub seli u dvoranu Sutinska vrela 2000. godine, kada u Hiron Botinec dolazi Željko Dugandžić, prvo kao trener mladih igrača, kasnije kao direktor i team manager. Trener postaje dotadašnji igrač, Jakša Vulić, koji klub godinu kasnije uvodi u A-1 Ligu. Prva sezona u elitnom društvu Hiron Botincu donosi i najbolji rezultat - 5. mjesto. Klub se etablirao u Prvoj ligi, te sezonu kasnije igra i Europu. Sezona 05/06 ponovno je za anale. Atlantic Grupa ulazi u klub kao generalni sponzor a klub mijenja ime u “KK Cedevita”.


Nakon 13 godina partnerstva, klub je peterostruki uzastopni prvak Hrvatske te 6 puta osvajač kupa Krešimir Ćosić, uz stalnu prisutnost u europskim natjecanjima gdje se ističu TOP 16 Eurolige u sezoni 2015-16, te osvajanje 3.mjesta na Final Four-u Eurokupa u Trevisu.