Ja, Bosanac  - Ulaznice

Ja, Bosanac

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Ja, Bosanac. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Nova ozbiljna hit komedija Indire Kučuk-Sorguč u kojoj se pjeva i psuje


U ulozi Posljednjeg Bosanskog Bogumila ALDIN TUCIĆ.


Kao Evropljanka Ćevljanovićka NEGRA ČIČIĆ


«Ja, Bosanac» - nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit pozorišnim predstavama «Ja, mahaluša», «Ja, mahalac» i «Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac».


U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe.


U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve.  Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.


U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit.


Njime rukovodi majka Šerifa koja se u sve miješa kao margarin. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!