Father

Father  - Ulaznice

Vodeći heavy metal sastav na području bivše Jugoslavije

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Father. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Father je moderni peteročlani alternative/metal bend iz Rijeke. Glasi za vodećeg metal izvođača na prostoru bivše Jugoslavije.

Članovi su Davor Tomi (gitara, vokal), Franjo Jardas (bas gitara, vokal), Dario Pažanin (gitara, vokal) i Marko Jurić (bubnjevi).

Godine 2004., grupa se natjecala na slavnom Lollapalooza festivalu na kojem je osvojila 15. mjesto. Nakon što su kvalificirali za festival Rock Otočec, nastupali su zajedno s Apocalypticom, Stereo Mc's i Paulom Di'Annom.

Njihov prvi album „Inspirita“ izlazi 2005. Godine 2007., album je ponovno izdan i distribuiran u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nakon albuma, održali su pet europskih turneja. Nastupali su kao predgrupa bendovima kao što su Korn, Anthrax, Skunk Anansie, Sisters of Mercy i glazbeniku Maxu Cavaleri. Također su održali i mini-turneju zajedno s Blazeom Bayleyem.

Njihov drugi album „One Eon“ je izašao 2010. Ubrzo nakon izlaska, zadobio je preporuke kritičara i struke kao najbolji album godine.

„Metal Hammer“, „Big Cheese“, „Blabbermouth“ i BBC Radio 6 samo su neki od medija koji su popratili stvaralaštvo grupe Father.

Bruce Dickinson je osobno preporučio i Father i njihov drugi album.