Elemental

Elemental  - Ulaznice

Hip-hop sastav iz Zagreba

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

Primite obavijest o dostupnosti ulaznica

Ne propustite gostovanje Elementala u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!

Potvrđivanjem pretplate, pristajete na Uvjeti korištenja i Izjavu o zaštiti osobnih podataka

Bez ocjene

Trenutno nema Fan Reporta za Elemental. Budi prvi koji će napisati Fan Report

O izvođaču

Elemental je hrvatski hip hop sastav, osnovan u Zagrebu. Trenutno ga čine Mirela Priselac – Remi (MC, vokal), Davor Zanoški (klavijature), Ivan Vodopijec (bubnjevi), Nataša Tonković (prateći vokal), Erol Zejnilović (gitara), Konrad Lovrenčić - Koni (bas) i MC Shot.

Djeluje od 1998. godine. Svojom glazbom na hrvatsku hip hop scenu donose novi zvuk i osjetno drukčiji pristup ovoj vrsti glazbe, u hip hop svijetu poznatiji kao "organic".

Svoj prvi demo album, „Moj, njegov i njen svijet“, izdali su 2000. godine i ubrzo nakon njegovog izdavanja okupljaju prateći sastav te uglavnom nastupaju bez matrica.

U ožujku 2000. godine izdaju drugi album „Tempo velegrada“.

U listopadu 2004. godine, izdaju album „Male stvari“ - prvi hrvatski hip hop album koji je u potpunosti odsviran, umjesto uobičajenog sempliranja.

2009. godine Elemental je za album "Pod pritiskom" dobio hrvatsku glazbenu nagradu Porin u kategoriji za najbolji album urbane i klupske glazbe.  

Peti studijski album "Vertigo" je iznenadio i publiku i glazbenu kritiku jer je Elemental eksperimentirao više nego ikada prije.

Elemental prvenstveno nastoje zadržati osnovnu jezgru glazbe unutar hip hop obrazaca, ali u njihovim podlogama se ocrtavaju utjecaji jazza, soula, funka, rocka i reggaea.