David Garrett

Trenutno ne postoje priredbe traženog izvođača.

dostupni Fan Reporti

  1. Katarina Novak

    Katarina Novak u Beč dana 23.04.2017

    Explosive show je fantastičan (dva puta sam prisustvovala Explosive showu u Beču), David Garrett je vrhunski umjetnik, njegov band i prateći ansambl su također sastavljeni od vrhunskih umjetnika. Garrett je sjajan violinist i sjajan showman! Nezaboravan događaj! Presretna sam što Garrett (ponovo!) dolazi u Hrvatsku, nakon što je davne 2001. sudjelovao na Dubrovačkim ljetnim igrama u sklopu koncerata komorne glazbe kao izvrstan dvadesetjednogodišnji violinist!

O izvođaču

David Garrett, svjetska glazbena senzacija i rekorder u brzini sviranja na violini uskoro će u sklopu svjetske turneje „Explosive“, a u suradnji sa Star produkcijom, po prvi put nastupiti u Hrvatskoj, točnije u Areni Zagreb. (Ljubljani, točnije u Stožicama)


Zahvaljujući milijunima obožavatelja širom svijeta, do sada je prodao milijune ulaznica i zaradio 23 zlatne i 16 platinastih nagrada od Hong Konga do Njemačke, Meksika, Tajvana, Brazila, Singapura it. David Garrett kombinira karizmu rock zvijezde s vrstom virtuoznosti urođenim samo najboljim instrumentalistima našeg vremena. Njegov izuzetan, višestruki talent uočen je rano: kao dječje čudo, postao je najmlađi umjetnik ikada koji je potpisao s prestižnim Deutsche Grammophonom u dobi od samo 13 godina. Kao dijete radio je s legendama kao što su Zubin Mehta, Claudio Abbado i Yehudi Menuhin.


1999. godine preselio se u New York kako bi pohađao svjetski poznatu školu Juilliard gdje mu je mentor bio Itzhaka Perlmana. Nakon što je diplomirao, David je nastavio raditi s najizvrsnijim dirigentima u klasičnom području kao što su Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Riccardo Chailly i Andrés Orozco-Estrada. Danas nastupa s najznačajnijim orkestrima kao što su Wiener Symphoniker, London Philharmonic Orchestra, Filharmonija della Scala, RAI Torino, Accademia di Santa Cecillia i Izraelska filharmonija.


Juilliard mu nije samo pomogao da njeguje svoje već nepobitno mjesto u klasičnom svijetu već je tamo postavio temelje za „crossover“ karijeru, spajajući prvi put Beethovena i Mozarta sa The Beatlesima i Michael Jacksonom.