guja u njedrima hnk zadar 2022 - Tickets

GUJA U NJEDRIMA

There are no active performances for this event!

Event details

srijeda /13.7./21:30

Lapidarij narodnog muzeja Zadar

GRADSKO KAZALIŠTE POŽEGA

Alan Ayckbourn

GUJA U NJEDRIMA

režija/ Rajko Minković

scenografija/ Irena Kraljić kostimografija/ Ana Mikulić oblikovanje svjetla/ Goran Krmpotić oblikovanje zvuka/ Dario Hak

igraju: Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić, Hana Hegedušić

Guja u njedrima ("Snake In The Grass" 2002.), kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču koja kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera govori o obiteljskim odnosima između tri žene sa zahtjevnim i različitim karakterima.

Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli.Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.