ero sa onoga svijeta - Tickets

Ero sa ovoga svijeta - Željko Ninčić

There are no active performances for this event!

Event details

ERO SA OVOGA SVIJETA

Željko Ninčić

Stand up

Marinko Ćutuk & Primi me!

Željko Ninčić, jedan od najpoznatijih regionalnih komičara gostuje premijerno u Kaštelu – Pula, 10. 07. u 21h. Ninčić će izvesti stand up “Ero sa ovoga svijeta”, a na scenu će ponovno izaći popularni likovi Marinko Ćutuk i Veseli.

Ninčić je tvorac i autor najgledanijih predstava svih vremena “Audicija”, “Nova Audicija” i “Najnovija Audicija”. Do sada je izveo oko 3000 predstava, koje je pogledalo skoro 2 mil. gledatelja, a apsolutni je rekoder Velike scene Vatroslava Linsinskog s 50 nastupa. Sa svojom predstavom “Najnovija Audicija – Primi me!” samo u Hrvatskoj, u deset godina, nastupio je oko 600 puta, a pogledalo ju je oko 200 000 gledatelja.

Željko Ninčić sam za sebe kaže da je Ero s ovoga svijeta, pa se tako zove i predstava.

Predstava „Ero sa ovoga svijeta“ predstavlja dva glavna lika iz zadnjih Audicija.

Marinko Ćutuk je Hercegovac koji govori o svojim utiscima s audicija širom regije, kao i svom odnosu prema današnjim događanjima.

Drugi lik je Veseli Bosanac, koji također spominje svoje iskustvo s audicije, ali se najviše osvrće na svoj status izbjeglice, kao i iskustvo iz Kanade, gdje je proveo jedno vrijeme i pravi paralelu onoga tamo i ovoga ovdje.

Predstava je zapravo zbir najinteresantnijih momenata iz Ninčićevog autorskog rada, obogaćena s uvijek prisutnim suvremenim događanjima i zapažanjima, ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta monološka forma, daje jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicija i bosansko-hercegovačkog humora nisu do sada doživjeli.

Evo što i sam autor kaže za svoj stand up:

„Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati događaje i osluškuje reakciju publike. Danas je teško nasmijati ljude i zato mi je zadovoljstvo kada čujem smijeh. Iako je predstava kritički raspoložena i prezentira stvarnost, publika to uvijek prepoznaje kao dobru namjeru i nagrađuje aplauzima.“

Mišljenja je da umjetnost treba i može uticati na stvaranje boljeg ambijenta za život, kao i na brisanje podjela medju ljudima.

"Umjetnost mora biti humana i dobronamjerna rabota. U mojoj predstavi ima kritike političkih dešavanja i ličnosti, ali nikada ne prelazim granicu dozvoljenog i uvijek uvažavam da su neki ljudi izabrali neke ljude. Umjetnici su tu da skrenu pažnju, upozore, ali i udahnu pozitivnu energiju i tako učine ovaj život ljepšim i boljim".

Kao i uvijek, autor prati aktuelna dešavanja, tako da je i sam kraj u duhu toga, pa predstava završava adaptacijom čuvene pjesme Alekse Šantića, “Ostajte ovdje”…