božo vrećo zagreb 2021 - Tickets

Božo Vrećo  - Tickets

Event details

Za ulazak na ovaj događaj potrebna je COVID potvrda.

"Tko može dobiti potvrdu?

  • Osoba cijepljena cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije.
  • Osoba koja ima negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72h) ili brzog antigenskog testa (ne stariji od 48h).
  • Osoba koja je preboljela bolest COVID-19 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa.

Izvor - https://www.koronavirus.hr/eu-digitalna-covid-potvrda/960


JEDINSTVENI, FENOMENALNI I NEPONOVLJIVI

BOŽO VREĆO VRAĆA SE U ZAGREB!

02. STUDENOG U K.D. LISINSKI S POČETKOM U 20:00H

Božo Vrećo šestim albumom Lachrimæ zaokružuje cjelinu autentičnog ispjevavanja i izvornih tekstova Sefarda- koji se sastoji od otočnih pjesama, kroz dijapazon kantauturskog rada i pripjeva autohtono s područja BiH, te tako kroz sve albume do sada formira jedan potpuno nov inovativan makamski pristup izvedbe i skladbe sevdalinki. Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan- kako pišu svjetski mediji, francuski ARTE , američki New York Times i španjolski El Periodico. Pomenuti svjetski mediji ga nazivaju Ikonom Slobode, Andjeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca;


Lirski tenor koji svojim andjeoskim kastrato glasom ispjevava najdublje emocije sa kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći.

Svaki Božin stih je poput ispovijesti i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima;

Ponosan sa svoje suradnje sa osebujnim umjetnicima svjetskog glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava- od Lejlije pa sve do Sabe. Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na muzici i studijama za balet i operu, dokumentarne filmove o sevdalinci. To je ujedno i njegov avangardni doprinos istoj. Dakako, radi i na studijama koje se tiču mističnosti Balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

Njegovi koncerti su potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima kao i neke nadnaravne energije koja se pretače od osobe do osobe što zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarzičnosti.

Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.


Trenutno radi na filmskoj muzici ladino pjesama u BiH i jedna takva naziva Maldiča bit će dio dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu naziva "Sarajevo stereo" u produkciju i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.


Koncert u Lisinskom će biti koncipiran tako da čini segmente sevdah pjesama koje su od davnina i one koje su tek nastale, pratnju će činiti izvrsni glazbenici iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Nadolazeći koncert je zamišljen kao dijapazon performansa svjetskog ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.


Bit će magičnost od koncerta jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se čarolija i desi, vidimo se 02. novembra u Lisinskom da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi- kazao nam je Božo Vrećo za nadolazeći koncert.


Ulazice kupite u sustavu Eventim!

Vidimo se 02. 11. 2021. u K. D. Lisinski sa početkom u 20h na fenomenalnom koncertu Bože Vreće!

Djeca ne besplatno.

Invalidi ulaze besplatno, pratnja plaća ulaznicu.

Potrebne Covid potvrde.