bozo vreco sustipan split - Tickets

Božo Vrećo

There are no active performances for this event!

Event details

Jedinstveni, fenomenalni i neponovljivi Božo Vrećo u Splitu

Lirski tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije, Božo Vrećo, nastupit će 19. kolovoza u sklopu festivala S okusom soli, na splitskom Sustipanu.


Svojim anđeoskim castrato glasom Božo Vrećo ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.


Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe. Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.


Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.


Na Sustipanu će u sklopu festivala ''S okusom Soli'' , koji traje od 17. do 20. kolovoza uz Božu Vreću, nastupiti će i klapa Rišpet, Vlatko Stefanovski V3 Trio, Queen Real Tribute.


Djeca ne ulaze besplatno.

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, pratnja plaća punu cijenu ulaznice.