BERLINER PHILHARMONIKER 2022 - Tickets

BERLINER PHILHARMONIKER

There are no active performances for this event!

Event details

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan održavanja programa od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.  

 

BERLINER PHILHARMONIKER

KIRILL PETRENKO, dirigent

Program:

Bernd Alois Zimmermann: Photoptosis, preludij za veliki orkestar

Witold Lutosławski: Prva simfonija

Johannes Brahms: Druga simfonija u D-duru, op. 73

 

Svjetski prvaci glazbene umjetnosti, jedan od najvećih simfonijskih orkestara u povijesti glazbe, vraća se nakon osam desetljeća! 

 

Svirali su u današnjem HNK u Zagrebu 1941. godine pod ravnanjem Hansa Knappertsbuscha i Lovre pl. Matačića, a njihov posljednji nastup u Zagrebu bio je 1943. godine pod ravnanjem Hermanna Abendrotha.

 

Jedan od orkestara čiji sam spomen izaziva strahopoštovanje – Berliner Philharmoniker - gostuje u Lisinskom 19. veljače 2022. u godini proslave 140. godišnjice postojanja tog planetarno poznatog orkestra.

 

Berliner Philharmoniker međunarodni je ugled stekla još davne 1887. pod vodstvom dirigenta, skladatelja i pijanista Hansa von Bülowa, kao i gostujućih dirigenata u tome razdoblju: Hansa Richtera, Richarda Straussa, Gustava Mahlera.

 

Neki od drugih velikih dirigenata koji su ravnali orkestrom tijekom njegove duge povijesti uključuju i Herberta von Karajana, s kojim je orkestar 1968. svirao na Dubrovačkim ljetnim igrama te dirigentske velikane kao što su Claudio Abbado i Sir Simon Rattle. 

 

Na mjesto umjetničkog ravnatelja i šefa-dirigenta Berliner Philharmoniker 2015. godine izabran je Kirill Petrenko, koji će ravnati orkestrom na ovom senzacionalnom slavlju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. 

 

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu EU COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa