News

TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE @ CIBONA, 03. 12. 2021.

Priopćenje

on 07 Dec

[ OBAVIJEST ORGANIZATORA ]

PRIOPĆENJE VEZANO ZA KONCERT TOMISLAVA BRALIĆA I KLAPA INTRADE U CIBONI 3.12.2021.

Poštovani,

Kao organizator koncerta ovim putem bi vam se željeli ispričati za kašnjenje koncerta Tomislava Bralića i klape Intrade 3.12.2021. u KC Dražen Petrović, ali i zahvaliti na velikoj podršci koju smo dobili od velikog djela vas koji ste strpljivo čekali početak i uživali u koncertu.

U dugogodišnjem iskustvu koje imamo u organizaciji još se nismo susreli s lažnom dojavom o eksplozivnoj napravi te bi vam voljeli na ovaj način približiti što se točno događalo u tim trenucima i zašto je početak koncerta kasnio.

Kada nas je prije samog početka koncerta policija obavijestila da su zaprimili dojavu da je eksplozivna naprava postavljena u KD Dražen Petrović, morali smo odmah reagirati sukladno njihovim sigurnosnim protokolima. Dvorana je morala biti ispražnjena od posjetitelja koji su ušli i zaustavljen ulaz onima koji su čekali ispred dvorane kako bi se napravio detaljan sigurnosni pregled unutarnjeg i vanjskog djela dvorane koji je podrazumijevao pregled svakog sjedala tribine, prostor ispod teleskopa, toaleta, garderoba, kompletne tehničke opreme, pozornice, okolnih vozila itd. što je oduzelo puno vremena.

U to vremenu su nam kao ključnu stvar napomenuli da je bitno ne izazvati paniku koja bi mogla izazvati negativne scenarije popust stampeda u kojima ljudi nastradaju, pogotovo uzevši u obzir vanjske skliske stepenice ispred dvorane. Sigurnost svih posjetitelja, izvođača, tehničara i ostalih prisutnih je bio prioritet te smo čekali da policija izvrši sigurnosni pregled i dozvoli ulazak publike.

Standardan sigurnosni pregled napravljen je na dan koncerta od 13 do 15 sati, ali nakon dojave sigurnosni protokol se morao ponoviti.

Vijest o tome da je potrebno napustiti dvoranu iz sigurnosnih razloga je bila izrečena na pozornici, dok su redari obavijestili dio publike koji je bio ispred dvorane. No smatramo da smo pogriješili što redari nisu bili poslani da informiraju ljude koji su čekali dalje u redovima, kako bi svi imali informaciju što se događa.

Još jednom se ispričavamo što je došlo do kašnjenja zbog lažne dojave i zahvaljujemo na velikoj ljubavi koju ste pružili klapi svih ovih godina.

Svake godine trudimo smo se napraviti koncert i izuzetno cijenimo vjernost publike pa ćemo svim posjetiteljima koji zbog kašnjenja nisu ušli na koncert osigurati zamjensku ulaznicu za klapin koncert koji će se održati u prosincu 2022. u Zagrebu.

Pozivamo sve kupce čije ulaznice nisu skenirane na ulazu i koji nisu prisustvovali koncertu da se za zamjenu ulaznica jave na info@eventim.hr do 20.12.2021. godine.


Organizator: SCARDONA KONCERTI d.o.o.