News

Igor Geržina:Saksofon i ja-naših prvih 30 godina

Najpoznatiji hrvatski saksofonist i miljenik mnogih hrvatskih glazbenih zvijezda, Igor Geržina održat će veliki slavljenički koncert 12. listopada u kazalištu Kerempuh.

on 11 sep.

Hrvatska saksofonska senzacija, kako ga od milja zovu radijski prezenteri, ove godine slaviokruglih 30 godina svog umjetničkog djelovanja i sviranja saksofona.Geržina je imao čast dijeliti pozornicu s gotovo svim poznatim imenima na hrvatskoj glazbenoj sceni i uvijek je odlično prihvaćen od strane publike iako mnogi ne znaju da se iza njega krijei uspješna samostalna karijera.


Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i specijalizirao se na najpoznatijoj svjetskoj jazz školi Berklee College Of Music u Bostonu. Poznat je po dugogodišnjim suradnjama sa svim velikim imenima hrvatske glazbene scene, a trenutno radi i kao glazbeni producent Jazz orkestra HRT-a. Dobitnik je mnogih glazbenih nagrada među kojima se nalazi i8 Porina te 6 nagrada Status za najboljeg instrumentalista godine.


Podsjetimo također, s autorskim albumima Metropolis (2012.) i One Click World (2013.) ostvario je izuzetan radijski uspjeh na čak četiri kontinenta u zemljama poput: SAD, Kanada, V.Britanija, Njemačka, Francuska, Italija, Poljska, Švicarska, Španjolska, Brazil i Australija te je dobio odlične recenzije s obje strane Atlantika.


Na svečanom koncertu na pozornici će mu se pridružiti i dragi gosti, kolege glazbenici s kojima je surađivao u svojoj dugogodišnjoj karijeri: Aki Rahimovski, Nina Badrić, Jacques Houdek, Bane – Songkillers, Ervin Baučić, Valerija Nikolovska, Mirza Soul Shadow te zbor Izvor.


Svečani ugođaj kazališta, odličan glazbeni ansambl i izuzetni gosti garancija su vrhunskog glazbenog spektakla i sigurni smo da će svi posjetitelji tu večer uživati  te tako na najljepši način podržati glazbu i stvaralaštvo ovog vrhunskog umjetnika!