Parni valjak

Parni valjak

There are no performances available at the moment.

Get notified when we have tickets available

Do not miss important news about Parni valjak concerts in the region: Register now for the ticket alert!

By subscribing you agree with Terms of use and our Privacy policy

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Parni valjak. Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

PARNI VALJAK KREĆE NA LJETNU TURNEJU

14.08.2021. MAKARSKA- Ljetno kino

16.08.2021. SPLIT- Sustipan, Festival „ S okusom soli…“

20.08.2021. OPATIJA- Ljetna pozornica, festival „Kolovozfest“

Parni valjak svoj je zadnji koncert odsvirao 22.02.2020. godine, u Ptuju, a onda je cijeli svijet stao, a glazba utihnula.

Članovi banda radili su u međuvremenu na svojim samostalnim projektima, bubnjar Dado Marinković izdao je album “My life”, dok je vođa sastava, Husein Hasanefendić Hus nedavno predstavio svoj prvi singl, “Pjesmica”.

Naravno, band je jedva čekao trenutak kada će opet zasvirati svi skupa, kada će konačno izaći pred svoju publiku, tako da će Parni valjak ovo ljeto u Hrvatskoj odsvirati tri koncerta, i to u predivnim prostorima Ljetnog kina u Makarskoj 14.08., na čarobnom Sustipanu u Splitu

16.08. te na starom mjestu, Ljetnoj pozornici u Opatiji 20.08.

Band je odlučio te koncerte odsvirati u akustičnoj varijanti, koja je i primjerenija navedenim prostorima, u kojima publika sjedi.

Parni Valjak jedan je od najznačajnijih hrvatskih glazbeni sastava. Osnovan je 1975. godine u Zagrebu, a osim kratke pauze 1988. i četverogodišnje stanke od 2006. do 2009., aktivan je i danas.

Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tijekom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su brojnih nagrada Porin i mnoštva ostalih nagrada i priznanja. Njihov glazbeni stil s godinama je evoluirao, ali ostali su vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežito ljubavnoj tematici. Ova grupa jedna je od "pokretača" čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Moje dnevne paranoje", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom" i drugih.

2019. godine obilježila se 44. godina postojanja banda, te je cijelokupna regijska turneja nosila prikladan naslov- Runda 44.

U sklopu turneje Runda 44 (koja je obišla mnoštvo gradova na ovim prostorima) promovirao se i novi album “Vrijeme”, koji je objavljen u prosincu 2018 godine, a ujedno je i jedan od najprodavanijih domaćih albuma (i trostruko nominiran za nagradu Porin).

Kao i svaki put do sada, Parni valjak doći će u pratnji svoje velike produkcijske ekipe, te svojim fanovima pružiti audio vizualni show na najvišim standardima. Parni Valjak is on the road again. Možemo reći konačno!


***


Parni Valjak is a Croatian rock band. The band is made of Husein Hasanefendić – Hus, Aki Rahimovski, Marijan Brkić – Brk, Zorislav Preksavec – Prexi, Dalibor Marinković – Dado, Berislav Blažević – Bero, but during their existence, numerous different musicians passed through the band (eg Jurica Pađen, Bajaga, Johnny Štulić…).


Parni Valjak is one of the biggest and most popular Zagreb’s pop-rock bands. It was started in 1975 and it continues to play to this day, with a little pause in 1988 and a four year one from 2005 to 2009. This band is one of the founders of the whole rock and pop-rock wave in the region and it released many hits like “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Moje dnevne paranoje”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Sunčanom stranom” and others.