Festival „S okusom soli…“

Festival „S okusom soli…“

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Festival „S okusom soli…“. Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

DONOSIMO VAM ČAROLIJU, PJESMU, JEDINSTVENU ATMOSFERU, DOBAR PROVOD, ZVUK VALOVA I MIRIS LJETA….

II. FESTIVAL „S okusom soli…“

17.08.- 20.08.2022. u 21h

Split, SUSTIPAN

Dana 17. kolovoza održat će se svečano otvaranje i početak 2. festival „S okusom soli...“ na splitskom Sustipanu. U četiri dana programa čaroban spoj intimne atmosfere, jedinstvene lokacije uz dobro poznate zvukove od kojih će svatko pronaći nešto za sebe, učinit će festival S okusom soli događajem koji se ovog ljeta jednostavno ne propušta. Sustipan, će tih dana postati mjesto spajanja dobro poznatih starih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojom glazbom uvesti u čaroliju Vlatko Stefanovski i V3 Trio, Božo Vrećo, Klapa Rišpet i Queen Real Tribute.

Prvu večer, 17. kolovoza, dolazi nam najpoznatiji europski tribute band, sjajni glazbenici i veliki obožavatelji Queen Real Tribute koji će na Sustipan ''oživjeti'' uspomenu na jednog najvećih rock bendova svih vremena i najvećeg pjevača Freddie Mercurya ali uz moćnu podršku simfonijskog orkestra koji broj 42 instrumenta i zbora od 16 ljudi – spoj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnima. Nakon turneja diljem svijeta, mnogi su ih proglasili najboljim Queen tribute bendom na svijetu.

Druga večer, 18. kolovoza, nakon dvije godine naša najpoznatija klapa Rišpet zapjevat će u rodnom Splitu. Njihove hitove teško je izdvojiti, ali ono u što smo sigurni je to da ćete garantirano uživati u svakoj minuti, jer uz Peru Kozomaru, Ivu Amulića i kreativnu ekipu iz Rišpeta se slavi, raduje i zaljubljuje. Jedna od naših najnagrađivanijih i najtraženijih klapa, poznata je po svojim stihovima prepunima ljubavi i pjesmama prožetim mediteranskim ugođajem. Možemo zaključiti kako nas u Splitu u srcu kolovoza neminovno čeka još jedan nezaboravan glazbeni doživljaj prepun emocija i prepoznatljivog dalmatinskog temperamenta, koji će itekako ostati upamćen.


Treće večeri,19. kolovoza Sustipanom će se zaoriti anđeoski glas Bože Vreće, koji svojim castrato glasom ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe. Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.
Četvrtu večer, 20. kolovoza, festival će zatvoriti virtuoz Vlatko Stefanovski, jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, ali i sa svjetski je poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od četiri albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg. Izvedbe Vlatka Stefanovskog upotpunit će trio V3 te je uz dodatak bas gitare i bubnjeva.Stefanovski i V3 trio pokazat će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.