Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"  - Tickets

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora". Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

"U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

Od 8. do 11. rujna

Festival u kamenolomu Montraker u Vrsaru

8. rujna u 21 sat - Tomislav Bralić i klapa Intrade

9. rujna u 21 sat - Božo Vrećo

10. rujna u 21 sat - Queen Symphony Real Tribute

11. rujna u 21 sat - Vlatko Stefanovski i V3 Trio

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri - kamenolom Montraker u Vrsaru - početkom rujna postaje dom 2. festivala "U zagrljaju glazbe, kamena i mora". Na ovu predivnu pozornicu iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz regije: Tomislav Bralić i klapa Intrade, Božo Vrećo, Queen Symphony Real Tribute i Vlatko Stefanovski i V3 Trio koji će od 8. do 11. rujna održati nezaboravne koncerte. Ulaznice za festival, odn. koncerte možete pronaći u sustavu Eventim.

Festival će prvu večer, 8. rujna u 21 sat, otvoriti Tomislav Bralić i klapa Intrade koji su zadnjih nekoliko godina zasigurno jedni od naših najpoznatijih izvođača te ponosni vlasnici više prestižnih nagrada. Njihovoj popularnosti svjedoče pune dvorane i stadioni diljem svijeta. Bralić i Intrade svojim koncertima pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dohvata. Uz dalmatinske pjesme, okušali su se i u interpretaciji skladbi starih majstorskih moteta i madrigala iz vremena renesanse. Rado pjevaju dalmatinske šansone, prerađuju i skladaju nove.

Drugu večer, 9. rujna u 21 sat, nastupit će lirski tenor Božo Vrećo koji svojim anđeoskim castrato glasom ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi. Otud takva magija na njegovim koncertima: pripremite se za potpuni sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. Božo Vrećo u ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.

Treću večer, 10. rujna u 21 sat, u Montraker dolazi Queen Symphony Real Tribute - nastup jednog od najboljih Queen tribute bendova uz pratnju simfonijskog orkestra. Od samih početaka Queen Real Tribute bend je krenuo nizati uspjehe i ubrzo su postali jedan od najvećih tribute Queen tribute bendova na svijetu. 2009. godine dobili su brojne inozemne ponude od promotora diljem svijeta što im je donijelo veliku međunarodnu reputaciju. Od 2010. do 2016. godine bend je odsvirao stotine koncerata širom svijeta, u nekim od najvećih dvorana i arena. Nakon svih spomenutih uspjeha u desetak godina, band je odlučio prijeći s QUEEN TRIBUTE BAND na sljedeću razinu. Zato su 2017. godine sastavili tribute show „Queen Symphony by Real“. Ova postava se sastoji benda s moćnim pojačanjem simfonijskog orkestra koji broj 42 instrumentalista i zbor od 16 ljudi, a upravo će u ovom sastavu nastupiti i na festivalu ’’U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’.

Festival će zatvoriti 11. rujna u 21 sat zatvoriti Vlatko Stefanovski i V3 Trio. Stefanovski je jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od 4 albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg. Vlatka Stefanovskog upotpunio je trio V3 koji je, uz dodatak bas gitare i bubnjeva, dodatno pojačao rock ugođaj izvedbe. Stefanovski i V3 Trio pokazat će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ rodio se prošle godine u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti producent Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je da svakako dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević.

Inače, Vrsar s ponosom nosi ime "kiparski grad", a u zapuštenom kamenolomu Montraker svako ljeto od 1991. godine održava se istoimena ljetna kiparska škola koja počinje prvog tjedna rujna. Skulpture iz prijašnjih radionica u Montrakeru mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, vrsarskoj rivi i u gradskim parkovima. Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen od kojeg su građene neke od najznačajnijih zgrada u Veneciji. Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ izvanredni je glazbeni spektakl koji zadivljuje i očarava publiku. Poslušajte vrhunske glazbenike u jedinstvenom ambijentu prapovijesnog kamenoloma Montraker! Uživajte u predivnoj glazbi na nenadmašnoj lokaciji u Vrsaru od 8. do 11. rujna, svake večeri u 21 sat. Ulaznice za festival, odn. koncerte možete pronaći u sustavu Eventim.