Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora". Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

[Obavijest organizatora]

Odgođeni su koncerti:

URBAN & 4 – s 11.09.2022. na 21.09.2022.

BOŽO VREĆO – s 09.09.2022. na 22.09.2022.

QUEEN REAL TRIBUTE – 10.09.2022. na 24.09.2022.

Ulaznice kupljene za originalne datume, važeće su za novi datum. (Ulaznice su važeće isključivo za datum koncerta istog izvođača. S ulaznicom za koncerte Bože Vreće ne možete ići na koncert Urbana npr.)

Povrat sredstava za ODGOĐENE koncerte možete ostvariti na prodajnom mjesto gdje ste ih i kupili do 14.09.2022.

Ako ste ulaznice kupili online na www.eventim.hr, povrat sredstava za ODGOĐENE KONCERTE možete zatražiti slanjem e-mail zahtjeva na info@eventim.hr do 14.09.2022. U zahtjevu je potrebno navesti ID narudžbe ili priložiti sliku ulaznica s vidljivim barkodom te je zahtjev potrebno poslati s email koji je vezan uz narudžbu.


***

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri - kamenolom Montraker u Vrsaru - krajem rujna postaje dom 2. festivala "U zagrljaju glazbe, kamena i mora". Na ovu predivnu pozornicu iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz regije: GIBONNI, Božo Vrećo, Queen Real Tribute i Urban & 4 koji će od 21. do 24. rujna održati nezaboravne koncerte. Ulaznice za festival, odn. koncerte možete pronaći u sustavima Eventim

Festival će prvu večer, 21. rujna u 21 sat, otvoriti Urban & 4. Damir Urban svestrani je i višestruko nagrađivan umjetnik, prvenstveno glazbenik, ali i slikar i glumac, s bogatom karijerom poznatom po radu Urban & 4 čiju kreativnost i kvalitetu je struka nagradila brojnim nagradama Porin i Crni mačak, a publika je oduševljena iskrenim emocijama pjesama te istančanim zvukom snažnog Urbanovog glasa. 1996. godine Urban & 4 izdaje prvi album “Otrovna kiša” koji donosi prve nominacije za Porin, a sljedeći album, apsolutni hit “Žena dijete” koji je oduševio i publiku i kritičare, 1998. godine je nagrađen Porinom u više kategorija. Tijekom posljednjih nekoliko godina Urban intenzivnije surađuje s Antom Gelom što 2019. godine rezultira Porinom nagrađivanim koncertnim albumom “Urban & 4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski”. Posljednji album naziva “Lipanj, srpanj, kolovoz” izašao je prošle godine te dokazao kontinuitet glazbene inovativnosti i kvalitete Urban & 4.

Drugu večer, 22. rujna u 21 sat, nastupit će lirski tenor Božo Vrećo koji svojim anđeoskim castrato glasom ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi. Otud takva magija na njegovim koncertima: pripremite se za potpuni sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. Božo Vrećo u ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.

Treću večeru, 23. rujna u 21h sat, jedan jedini i neponovljivi- GIBONNI. Treću večer čeka Vas Gibonnijev bogati opus (svojevrsna mješavina melodičnog hard rocka, popa, etna i world glazbe) je svojstvena po jedinstvenoj, melankoličnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Publika uvijek očekuje da Gibinni koncerti budu besprijekorni jer se istinski talent jednostavno prepoznaje ali u kamenolomu Montraker,u spoju energije, kamena, mora i glazbe- najavljujemo istinski mirakul, jer Gibonni zna razoružati svako srce i preporoditi dušu. Činim pravu stvar, Sreća, hodaj, Tempera, Libar, Cesarica, U ljubav vjere nemam – samo je dio bogatog Gibinog repertoara u kojem će uživati publika u Vrsaru. “Volim svirati koncert po nekom svom trenutačnom feelingu, na mene jako utječe raspoloženje u publici. Ja sam jednostavno osoba koja ima te neke senzore i često pred koncert volim pogledati ljude skriven iza zavjese, gdje me ne vide, iščitati emocije. U tom trenutku osjetim koje im pjesme želim svirati", izjavio je kantautor za intervju u časopisu Glorija.

Festival će 24. rujna u 21 sat zatvoriti Queen Real Tribute - nastup vodećeg svjetskog Queen tribute benda publiku će ispuniti emocijama i najljepšom vrstom nostalgije. Od samih početaka Queen Real Tribute bend je krenuo nizati uspjehe i ubrzo su postali jedan od najvećih Queen tribute bendova na svijetu. 2009. godine dobili su brojne inozemne ponude od promotora diljem svijeta što im je donijelo veliku međunarodnu reputaciju. Od 2010. do 2016. godine bend je odsvirao stotine koncerata širom svijeta, u nekim od najvećih dvorana i arena. Bend je sastavljen od profesionalnih glazbenika koji svojim fantastičnim zvukom i energičnim nastupom istinski podsjećaju na slavni britanski sastav na čelu s legendarnim Freddie Mercuryjem. U Montrakeru će svirati najveće hitove grupe Queen kao što su „Show Must Go On“, „Bohemian Rhapsody“ i „We Are the Champions“.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ rodio se prošle godine u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti producent Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je da svakako dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević.

Inače, Vrsar s ponosom nosi ime "kiparski grad", a u zapuštenom kamenolomu Montraker svako ljeto od 1991. godine održava se istoimena ljetna kiparska škola koja počinje prvog tjedna rujna. Skulpture iz prijašnjih radionica u Montrakeru mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, vrsarskoj rivi i u gradskim parkovima. Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen od kojeg su građene neke od najznačajnijih zgrada u Veneciji. Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ izvanredni je glazbeni spektakl koji zadivljuje i očarava publiku. Poslušajte vrhunske glazbenike u jedinstvenom ambijentu prapovijesnog kamenoloma Montraker! Uživajte u predivnoj glazbi na nenadmašnoj lokaciji u Vrsaru od 21. do 24. rujna, svake večeri u 21 sat.