Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

There are no performances available at the moment.

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora". Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

Za ulazak na ovaj događaj potrebna je COVID potvrda.

"Tko može dobiti potvrdu?

  • Osoba cijepljena cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije.
  • Osoba koja ima negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72h) ili brzog antigenskog testa (ne stariji od 48h).
  • Osoba koja je preboljela bolest COVID-19 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa."

Izvor - https://www.koronavirus.hr/eu-digitalna-covid-potvrda/960


"U zagrljaju glazbe, kamena i mora "- od 23. do 26. rujna


Novi festival u kamenolomu Montraker u Vrsaru dovodi Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima


Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri - kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala - "U zagrljaju glazbe, kamena i mora". Tako na ovo predivno mjesto iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz cijele regije - Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo koji će od 23. do 26. rujna održati četiri nezaboravna koncerta. 

Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski 23. rujna. 

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može svirati upravo radi specifičnih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.   

Nakon Stefanovskog u kamenolom Montraker dolazi kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna. Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe. Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.     

Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile stižu u Montraker 25.9. a slove kao jedna od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu. Omiljeni od kritike, slovenski bend poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji I širokoj paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima, a među kojima se nalaze – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno I brojni drugi. Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi.   

Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji - Massimo koji natupa 26. rujna. Nakon hitova "Mali krug velikih ljudi" i aktualnog singla "Putujemo i kad stojimo" Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara.


Omiljeni domaći glazbenik i njegov bend pripremili su publici presjek njegova stvaralaštva, od hitova s početka karijere do pjesama koje trenutačno osvajaju sve top ljestvice. Massimo je u proteklih godinu dana osvojio sve eminentne nagrade - od Porina za hit godine, do brojnih drugih glazbenih priznanja zato ne čudi da se za njegove live nastupe traži ulaznica više.   


 Inače, Vrsar s ponosom nosi ime "kiparski grad", a u zapuštenom kamenolomu Montraker se svako ljeto od 1991. godine održava istoimena ljetna kiparska škola koja počinje u prvom tjednu mjeseca rujna. Skulpture iz prijašnjih radionica u Montrakeru mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, vrsarskoj rivi i u gradskim parkovima. Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen, od kojega su građene mnoge najznačajnije zgrade u Veneciji.   Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.  

Ulaznice za koncert možete pronaći u sustavu Eventim.

23.9.2021. Vlatko Stefanovski - 170 kn

24.9.2021. Amira Medunjanin - 170 kn

25.9.2021. Perpetuum Jazzile - 210 kn

26.9. 2021. Massimo - 190 kn  


Djeca ne ulaze besplatno.

Invalidi ulaze besplatno, pratnja plaća ulaznicu.


***

SLUŽBENO PRIOPĆENJE O COVID POTVRDAMA

ZA FESTIVAL „U ZAGRLJAJU GLAZBE, KAMENA I MORA“

23.09.- 26.09.- KAMENOLOM MONTRAKER VRSARPoštovana publiko,


Ovim putem vas obavještavamo da za prisustvovanje na koncertima u Vrsaru na festivalu „ U zagrljaju glazbe, kamena i mora“, uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje).


Ovo službeno priopćenje vrijedi za sljedeće koncerte u kamenolomu Montraker:

· 23. 9. 2021. u 20h- koncert “VLATKO STEFANOVSKI”

· 24. 9. 2021. u 20h- koncert “AMIRA MEDUNJANIN”

· 25. 9. 2021. u 20h- koncert „PERPETUUM JAZZILE“

· 26. 9. 2021. u 20h- koncert “MASSIMO”


Ulazak na gore navedene koncerte biti će moguć SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu).


Hvala unaprijed,

Music Time team!


ULAZNICE POTRAŽITE U SUSTAVU EVENTIM!