Dino Merlin

Dino Merlin  - Tickets

on 03 Dec Sat 20:30

Dino Merlin @ Varaždin

Gradska sportska dvorana Varaždin (Arena), Varaždin
Sold out

No available Fan Reports

There are no Fan Reports yet written for Dino Merlin. Be the first to write a review and share your experience with others.

Artist description

Dino Merlin ponovno u Hrvatskoj!

Nakon pune četiri godine nestrpljivog iščekivanja, sarajevski glazbeni velikan Dino Merlin vraća se konačno hrvatskoj publici u velikom stilu. Na radost brojnih obožavatelja, najavio je čak šest velikih koncerata u ovoj godini gdje će u listopadu i prosincu pripremiti nesumnjivo nezaboravan glazbeni doživljaj u četiri velike dvorane.

Datumi koncerata su petak 7. listopada u Rijeci te petak 21. listopada u Osijeku, dan ranije od već najavljenih i rasprodanih koncerata u riječkoj dvorani Mladost 08.10. i osječkoj dvorani Gradski vrt 22.10. U zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić spektakl za obožavatelje iz Dalmacije zakazan je za subotu 15. listopada.

U najvećim hrvatskim gradovima i dvoranama, Dino Merlin je nastupao tijekom prethodne turneje "Hotel Nacional", nakon čega se okitio titulom rekordera, napunivši brojne dvorane i arene kao nitko prije njega. Četiri godine prošlo je otada i interes za vrhunskom glazbenom čarolijom, prema svemu sudeći, ne može biti veći. Upravo zato ovaj hitmejker odlučio je u ovom dijelu turneje dodati još jedan grad - u Areni Varaždin nastupit će 3. prosinca. Već tri puta je dupkom napunio tamošnju arenu, a posljednji put ju je posjetio 2018. godine pa njegov povratak raduje mnoge Varaždince, Međimurce, ali i obožavatelje iz susjedne Slovenije i Austrije.

Pored live premijere najnovijih pjesama sa predstojećeg 12. studijskog albuma, ovaj glazbeni čarobnjak donosi posebno osmišljen show i osvježenu koncertnu set-listu u izvedbi pratećeg benda, a vizuelni dojam show-a upotpunit će specijalni scenski efekti, koji će sasvim sigurno dati posebnu čar njegovim muzičkim spektaklima poznatim po najvišim produkcijskim standardima.

Osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz njegove bogate muzičke karijere koja uspješno traje više od trideset godina, publika će po prvi put uživo imati priliku čuti i neke od najnovijih hit singlova ("Mi", "Dođi", "Jedan dan, jedna noć", “Krive karte” i “Kako da ti kažem”) koji imaju više od 80 milijuna pregleda na njegovom YouTube kanalu, koji broji blizu 600.000 pretplatnika.

Za iduću godinu u planu su i velike Arene u Zagrebu i Splitu, no datumi tih koncertnih spektakla još nisu poznati. Ako je suditi po nedavno završenim, hvaljenim turnejama u Sloveniji i Crnoj Gori, Dino Merlin nesumnjivo će opet zlatnim slovima ostati upisan u naslijeđe hrvatskih koncertnih doživljaja.

Ponovnom energetskom spajanju s vjernom publikom u ovaj slavni umjetnik neizmjerno se raduje. Pridružite nam se 07. i 08.10. u Rijeci (Dvorana Mladosti), 15.10. u Zadru (Dvorana Krešimir Ćosić) i 03.12. u Areni Varaždin na nezaboravnim koncertima muzičkog čarobnjaka Dine Merlina!

O Dini Merlinu: Dino Merlin (rođen Edin Dervišhalidović) počeo je kao idejni vođa, kompozitor, tekstopisac i pjevač pop-rock grupe “Merlin”, koju osniva 1983. godine. Solo karijeru započinje 1991. godine pod umjetničkim imenom Dino Merlin. Ukupni opus autorskih pjesama broji preko 200, a mnoge od njegovih pjesama smatraju se evergreenim-a i među najpoznatijim i najslušanijim su u cijeloj regiji. Iza Dine Merlina stoje višemilijunski tiraži, jedanaest studijskih albuma i jednak broj evropskih i svjetskih turneja, pet beogradskih arena, četiri Stadiona Koševo u Sarajevu (turneja “Sredinom” 2000, “Burek” 2004, “Ispočetka” 2008, "Hotel Nacional" 2015) i rasprodani koncerti u nekim od najznačajnijih koncertnih dvorana “od Australije do Amerike”.

Posljednji album "Hotel Nacional" izdan 2014. godine dospio je među top 10 najprodavanijih world albuma svijeta na Billboard World Albums listi, a istoimena svjetska turneja okupila je blizu 1.000.000 posjetilaca na četiri kontinenta.