Daleka obala

Daleka obala

There are no performances available at the moment.

available Fan Reports

  1. Mladen

    by Mladen Čulić at Split on 30.04.2022

    Dodati u opis benda jer ponovo su se okupili i sviraju a u opisu stoji da su se raspali 2000 i ništa nakon toga: Nakon okupljanja u studenom 2019., uskoro su odlučili nastaviti djelovati. Uzeli su novog vokalista, a uz pristanak Marijana Bana, koji je objesio mikrofon o klin i uzeo zasluženi odmor od izvođenja glazbe. Novi pjevač i frontmen Jakša Kriletić Jordes postao je neobičnim spletom okolnosti. Poznavao je Bana i Hrepića od prije, a Ukić ga je upoznao na premijeri mjuzikla Bambine. Nešto poslije iz Daleke su otišli u studio u Dubravi snimiti Lipe dane, a budući su u u tom điru odlučili snimiti Od tebe ća i U reggaeu je spas, Hrepić je primijetio da bi dobro došla saksofonska dionica te je rekao da će zvati Jordesa da im kao prijatelj odsvira dionicu. Netko je primijetio da su saksofonisti dobri pjevači. Producent Leo Anđelković je predložio da bi Jakša trebao probati otpjevati Od tebe ća i oduševio prisutne, a velikom energijom pogurao je sastav naprijed.

Artist description

Daleka obala is a Croatian bad from the city of Split.

The band was started by Marijan Ban (lead vocals), Jadran Vušković (vocals, guitar), Boris Hrepić (bass, harmonica, vocals) and Zoran Ukić (drums). They were later joined by Bogo Šoić Mirilović (harmonica, guitar, vocals).

They held their first official concert in Split in 1988. Their specific style of music gained them great popularity and sparked interest.

In 1990, they recorded their first album called “Daleka Obala”. Their last album came out in 1999 under the name “1990 – 2000”. On that album, Marijan Ban, who was the main vocalist sang but a few songs.

After that, in 2000, the group broke up. Marijan Ban continued to perform solo while Zoran Ukić and Boris Hrepić started the band “The Obala”.