Opis

Tvrđava sv. Mihovila, kulturna atrakcija 2014.godine i vodeći koncertni prostor u Dalmaciji, najstarija je od četiri šibenske tvrđave i pored šibenske katedrale sv. Jakova, najznačajniji je kulturno-povijesni spomenik u gradu.

Tvrđava je mjesto koje pomovira kulturni turizam organizacijom različitih glazbeno-scenskih programa na ekskluzivnoj ljetnoj pozornici sa 1077 mjesta, orijentiranoj prema moru s koje se pruža pogled na grad Šibenik i šibenski arhipelag.

Posjetitelji na Tvrđavi sv. Mihovila upijaju duh srednjovjekovnog Šibenika i njegove turbulentne prošlosti, uživaju u ljepoti panoramskog pogleda na grad i okolicu i upisuju u duhovnu memoriju nove doživljaje glazbenih i scenskih izvedbi renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika na jedinstvenoj ljetnoj pozornici.

Tijekom prve koncertne sezone 2014. godine na Tvrđavi su nastupala vrhunska imena iz domaćeg i međunarodnog svijeta glazbe i izvedbenih umjetnosti između kojih izdvajamo  Maksima Mrvicu, Josipu Lisac, baletni ansambl HNK Split, Thievery Corporation, 2Cellos, Ansambl folklornih plesova i pjesama Hrvatske  LADO, The National, Nouvelle Vague, Natali Dizdar, Arsen, Gabi i Matija Dedić.

http://svmihovil.sibenik.hr/


Karta
  • Tvrđava sv. Mihovil

    Zagrađe 21
    22000 Šibenik

    Ulica%20pod%20tvr%C4%91avom%2C%20%C5%A0ibenik%2C%20Croatia