Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

*Osobe u invalidskim kolicima ulaze besplatno.

 

Dragi naši, ove sezone također nastavljamo Vas nasmijavati i zabavljati -#StandUp večeri idu dalje, a prva na redu je u srijedu 20.rujna kada nam dolazi dobro poznati Željko Pervan!

Za ovaj put pripremio je puno novih šala i pošalica stoga se nadamo da ćete i vi uživati sa nama u najveselijem društvu!


Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost. U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: “Pervanov dnevnik“ na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obrađuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa “Zločesta djeca”, gdje je upoznao i sprijateljio sa Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot ‘Servus Zagreb’, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film ‘Ime ruže’, (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu “Jel’ me neko tražio”.

Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show “Večernja škola”; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio, te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim “Večernje škole” vodio je i kviz “Uzmi ili ostavi”. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom “Božanstvena komedija”.

Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov “Ekran” u kategoriji Muška TV osoba – informativni i kulturni sadržaj, za emisiju “Večernja škola”.

Na nišanu je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju “Kupujte hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda da komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koće, a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj, a polovinom u Sloveniji.