Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Afrojack i Hardwell potvrdili dolazak na
festival Ultra Europe

 
Zagreb, 23. siječnja 2013. – Svjetske zvijezde elektronske glazbe Afrojack i Hardwell nastupit će ovog ljeta na najvećem festivalu elektronske glazbe u Europi, Ultra Europe. Tako će ovaj zvjezdani dvojac ući u društvo koje otprije čine AVICII, Armin van Buuren i Carl Cox, a umjesto na dvije, posjetitelji će u nastupima izvođača uživati na tri festivalske pozornice na splitskom stadionu Poljud. Organizatori najavljuju kako će svaki mjesec do početka festivala objaviti četiri nova imena pa će cjelokupni line-up festivala Ultra Europe brojiti više od 30 izvođača i nastupa koji će zadovoljiti sve glazbene apetite posjetitelja.

Službeni najavni video možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=nSsN5F6B8iY

Više informacija pročitajte u objavi za medije kojoj prilažemo i biografije te nekoliko fotografija spomenutih glazbenika, a za sva dodatna pitanja nas slobodno kontaktirajte.

Da je riječ o najpopularnijim imenima elektronske glazbe potvrđuju i podaci iz biografija i diskografija ovih glazbenika pa je tako višestruko nagrađivani DJ i producent Hardwell, koji trenutno drži šesti DJ svijeta prema izboru časopisa DJ Mag (prema istom je izboru najbolji DJ svijeta Armin van Buuren, jedan od headlinera festivala Ultra Europe) oduševio svijet remiksom Rihanninog hita Where Have You Been te singla Chasing the Sun benda Wanted koji je zauzeo prvo mjesto na Billboardovoj Dance ljestvici. Deveti DJ svijeta Afrojack vlasnik dva Grammyja i hitova koji su oduševili ljubitelje elektronske glazbe diljem svijeta Can't Stop Me i Rock The House koji je nakon tri dana zasjeo na broj jedan ljestvice Beatport, što je jedan od najbržih dolazaka na broj jedan te ljestvice ikad. Poznat je i po suradnji s Davidom Guettom, Beyonce te Pitbullom i Ne-Yom na hitu Give Me Everything.

„Jedan od najvećih trenutaka moje karijere je bio davni prvi nastup na Ultra Music Festivalu u Miamiju koji i danas rado pamtim. Zato se iznimno veselim nastupu na prvom festivalu Ultra Europe ove godine. Ne mogu dočekati da vidim što su organizatori pripremili za nas, jer ako je festival u Miamiju naznaka ovogodišnje atmosfere, bit će nevjerojatno“, izjavio je Afrojack u povodu dolaska na festival Ultra Europe.

Interes za festival stiže iz svih dijelova svijeta, prodano je više od 15000 ulaznica već u prvoj fazi, od čega čak 75 posto čine posjetitelji inozemstva, što govori u prilog tvrdnjama organizatora kako festival nije samo nacionalni nego i regionalni događaj sezone. Uz to, na ovim prostorima do sad neviđena produkcija koja će pratiti festival Ultra Europe, s kulisom koju čine Jadransko more te popularna turistička središta Split i Hvar, zasigurno će svima priuštiti jedinstveno iskustvo.  

Za razliku od početaka, kad je bila popularna među alternativnom publikom i izvodila se gotovo isključivo u klubovima, danas elektronska glazba predstavlja mainstream pravac i kulturni fenomen, koja je svoj utjecaj proširila i na druge glazbene žanrove. Tome u prilog govori i činjenica da sve više glazbenika koristi elemente elektronske i dance glazbe u svojim pjesmama kako bi ih približili širem krugu slušatelja.

Trenutnu iznimnu popularnost elektronske glazbe u Hrvatskoj potvrdio je i Joe Bašić iz tvrtke Adria MM produkcija koja dovodi ovaj glazbeni spektakl u Hrvatsku: „Billboardovu TOP 40 ljestvicu čini 25 posto izvorne elektronske dance glazbe, a drugih 25 posto čine singlovi u kojima se može vidjeti njezin utjecaj, pa je jasno kako čak pola ljestvice pripada elektronskoj glazbi. Trendovi, pogotovo u europskim okvirima, opravdavaju očekivanja o povećanju toga omjera do 2015. do gotovo 100 posto u korist elektronske glazbe.“ Podsjetio je i kako dosadašnji rezultati prodaje ulaznica govore u prilog iznesenoj činjenici te kako je od danas cijena tzv. general admission ulaznica za oba dana festivala u Splitu 60 eura dok VIP ulaznice koštaju 100 EUR (za svaki dan pojedinačno), Ulaznice za treći dan festivala Ultra Europe, ekskluzivni tulum na Hvaru, biti u prodaji od 15. veljače, kad će biti poznati i detalji o izvođačima koji će zabavljati posjetitelje.

Kako bi, posebno posjetiteljima iz inozemstva, dodatno približili Hrvatsku, točnije Split i Hvar, organizatori su prošli tjedan pokrenuli internetsku stranicu Travel To Ultra (http://www.travel2ultra.com), s osnovnim informacijama o prometnoj povezanosti, festivalskim pozornicama, načinima prijevoza do festivala te Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dodatno, posjetitelji mogu izravno na stranici rezervirati smještaj u nekom od službenih festivalskih hotela (u Splitu, Trogiru ili na Hvaru), a moguće je kupiti i čitav paket koji uključuje smještaj, prijevoz i ulaznice za festival Ultra Europe.

Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ te službenoj Facebook stranici festivala, a ulaznice će se moći kupiti na internetskoj stranici http://ultraeurope.com/ te u sustavu Eventima.

    
NAPOMENE ZA NOVINARE


Festival ULTRA EUROPE koji organizira tvrtka Ultra Enterprises iz Sjedinjenih Američkih Država, s hrvatskim partnerom, tvrtkom Adria MM Produkcija, s planiranom investicijom od oko 100 milijuna kuna predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u hrvatskom turizmu i pratećoj industriji zabave. Prema procjenama organizatora, festival ULTRA EUROPE potaknut će oko 150 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

O FESTIVALU ULTRA


Najpoznatiji festival elektronske glazbe, ULTRA šest je godina zaredom (od 2005. do 2008.) osvajao nagradu International Dance Music Awards (IDMA) za najbolje glazbeno događanje (Best Music Event), a 2008. godine osvojio je i nagradu Best International Dance Music Festival za najbolji glazbeni festival koju dodjeljuje Ibiza DJ Awards te pet godina zaredom (od 2005. do 2009.) nagradu Best Festival za najbolji festival koju dodjeljuje Village Voice Media New Times. Izvorno pokrenut isključivo kao festival elektronske glazbe (EDM) 1999. godine, ULTRA je tijekom godina izrastao u tzv. crossover festival koji uz najpopularnije i najbolje izvođače sa scene elektronske glazbe (poput The Prodigy, Swedish House Mafia, The Chemical Brothers, Tiësto, Avicii, David Guetta, deadmau5, Underworld, Kraftwerk, Armin van Buuren, Carl Cox, Moby, Fatboy Slim, Justice), na festivalske pozornice dovodi i glazbenike koji u svojim pjesmama koriste elemente elektronike (EDM) te predstavljaju pionire, ali i nova imena u EDM kulturi (poput The Cure, The Killers, New Order, Duran Duran, The Black Eyed Peas, Erasure, M83, Santigold, The Ting Tings, Cut Copy, Empire of the Sun i Bloc Party). Tako je 2012. godine, kao posebna gošća i dar organizatora posjetiteljima, nastupila kraljica popa Madonna, koja se na glavnoj pozornici pridružila headlineru Avicciju u UMF remiksu njezinog velikog hita Girl Gone Wild. Ovogodišnje izdanje festivala bilo je glavna tema opsežnog dokumentarnog filma o festivalu CAN U FEEL IT koji je izuzetno dobro prihvaćen od strane kritike, a prikazivao se prikazivao u 500 kina diljem Sjedinjenih Američkih Država. Festival ULTRA ulazi u 15. godinu održavanja te je jedini festival elektronske glazbe (EDM) koji se održava tijekom dva vikenda – 15., 16. i 17. ožujka te 22.,23. i 24. ožujka 2013. Festival Ultra Europe održat će se u Splitu, 12. i 13. srpnja te na Hvaru 14. srpnja.na svjetskoj razini Ultra Worldwide se održavana četiri kontinenta u sedam država: Argentina, Brazil, Čile, Europa (Hrvatska), Ibiza, Korea i Miami. Ove su godine ulaznice za Ultra Music Festival u Miamiju prodane u čak 77 zemalja, čime je oboren rekord od prošle godine (74 zemlje)


O TVRTKI ADRIA MM PRODUKCIJA
Tvrtka Adria MM Produkcija (AMMP) osnovana je 2011. godine, s ciljem zastupanja vodećih svjetskih glazbenih izvođača u Hrvatskoj i regiji. AMMP je zadužena za promociju i produkciju vodećih događanja u regiji koja svojom organizacijskom kvalitetom nadmašuju sva očekivanja. Kako bi uvijek mogla jamčiti vrhunsku kvalitetu organizacije, produkcije i promocije, AMMP je razvila partnerski odnos s vodećim tvrtkama u regiji iz područja organizacije događanja i promocije, ugostiteljstva i putovanja. Zajedno, ove tvrtke privlače više od 250.000 posjetitelja na različita događanja i festivale. Tvrtka Adria MM Produkcija organizator je i promotor festivala ULTRA EUROPE koji će se održati u Splitu i Hvaru u razdoblju od 2013. do 2017. godine.    


Odnosi s medijima:
MEDIA VAL        
Bernard Mihaljević
Stariji savjetnik - partner
M. 098/ 38 24 30
bernard@media-val.hr

SELECT PR
Toni Dabinović
PR Consultant
M. 099 8009 510
toni.dabinovic@selectpr.hr

Karta
  • Amfora Grand Beach Resort

    Majerovića bb
    21450 Hvar

    Hvar%2C%20Croatia

Sponzori