Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

TONY HADLEY

 

Tony Hadley proslavio se kao glavni vokal skupine Spandau Ballet, predvodnika romantičkog pokreta 1980.-ih, čiji su brojni singlovi i albumi bili na vrhu top ljestvica diljem svijeta. Najpoznatiji među njima su „Gold”, „Only When You Leave”, „Lifeline”, epski „Through the Barricades” i, naravno, međunarodni broj jedan „True”.

 

Tony Hadley kroz godine je stekao status jednog od najvećih vokalista pop glazbe. Uz već spomenute pjesme benda, mnogi će se prisjetiti njegovog zapaženog doprinosa singlu za dobrotvorne svrhe „Do They Know It‘s Christmas” u izvedbi skupine Band Aid UK i naknadnog nastupa na Live Aidu u Londonu 1985. Hadley je imao i samostalan nastup na koncertu na Wembleju povodom rođendana Nelsona Mandele u lipnju 1988.

 

Po odlasku iz skupine Spandau Ballet, nakon što se raspala 1990., Tony je zadržao iste one instinkte u glazbi koji su mu donijeli prvotni uspjeh. U posljednjih dvadeset pet godina kao samostalan umjetnik zabavlja publiku diljem svijeta svojim očaravajuće bogatim glasom, koji nije izgubio nimalo snage, i za koji kritičari kažu da je bolji nego ikad.

 

Nakon raspada benda nastavio je pisati i snimati glazbu pa je do današnjeg dana snimio pet  samostalnih studijskih albuma; „State of Play” u izdanju EMI Recordsa, dva albuma u izdanju Universal Recordsa, album nazvan po sebi 1998. i „True Ballads” 2003.

U 2006., u okviru svoje diskografske kuće Slipstream Records, izdao je dugo očekivani swing album „Passing Strangers”. Također je izdao tri koncertna albuma, dva koncertna DVD-a te je ostvario uspjeh u Europi zahvaljujući nekoliko suradnji u području dance glazbe. U prosincu 2015. snimio je svoj prvi božićni album u izdanju Universal Recordsa, a prvi singl na njemu obrada je pjesme „Shake Up Christmas” američkog rock benda Train; jedan od Tonyjevih osobnih favorita.

 

Što se tiče izvođenja glazbe uživo, Tony redovito održava koncerte kojima oduševljava domaću i  inozemnu publiku na orkestralnim turnejama po Europi i Južnoj Americi, kao i na samostalnim turnejama po Europi.