Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Čuveni violinist Stefan Milenković i ansambl Sudar Percussion na Tvrđavi sv. Mihovila!

 

Jubilarna 10. Musica Appasionata i Tvrđava kulture Šibenik udružile su snage i predstavljaju jedinstveni spoj klasike i elektronike 12.7.2017. na Tvrđavi sv. Mihovila. Najljepša pozornica na otvorenom u istoj večeri ugostit će jednog od najvećih svjetskih violinista Stefana Milenkovića s programom Freedom of classic nakon čega slijedi scenski spektakl - nastup atraktivnog udaraljkaškog ansambla Sudar Percussion s projektom Oxygen i obradama Jean Michel Jarrea, začetnika francuske elektronske glazbe.

 

Svoju prestižnu karijeru Stefal Milenković započeo je u vrlo mladoj dobi. Kad mu je bilo 10 godina, nastupao je na božićnom koncertu u Washingtonu za tadašnjeg američkog predsjednika Ronalda Reagana. S 14 svirao je papi Ivanu Pavlu II, a već sa 16 izveo svoj tisućiti koncert. I dan danas, najmlađi je student koji je magistrirao na muzičkoj akademiji u Beogradu. Imao je 19 godina. Svoju vještinu usavršio je na Juilliardu u New Yorku pod tutorstvom gospođe Dorothy DeLay.

 

Dobitnik brojnih nagrada koje je zaslužio i kao violinist i kao umjetnik od samih početaka osvaja pažnju i srca. Uz to što je glazbeni velikan, velik je i humanitarac. Kao glazbenik širokih stilskih interesa, Milenković je nastupao i s poznatom grupom Gorillaz u jednom od najpoznatijih svjetskih atrakcija – Apollo Theatru u Harlemu, New York City. Nedavne suradnje uključuju nastupe s nagrađivanim Edinom Karamazovom, kao i glazbeno partnerstvo s gitaristom Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom, gdje Milenković istražuje područje improvizacije i akustične i električne violine.

 

Ansaml Sudar Percussion s druge će strane, u svojem prepoznatljivom ritmu nadopuniti Stefanovu virtuoznost te klasičnu glazbu dodatno približiti publici atraktivnim udaraljkaškim nastupom. Ovi otkačeni samoborski glazbenici specifični su po nastupima ispunjenim vrhunskom muzikalnošću i inovativnošću uz velike doze humora. Sudar Percussion izvodi i spaja poznata djela klasične i popularne glazbe na originalan način, a da su rado slušani potvrđuju njihovi brojni nastupi diljem svijeta. Također, ansambl svojim stvaralaštvom kontinuirano radi velike iskorake u promociji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj.

 

Čarobnu večer ponad Šibenika otvorit će šarmantni Stefan, čuveni srbijanski violinist, međunarodno tražen solist i recitalist s istaknutom kreativnošću, profesionalnošću i karizmom. Milenković, jedan od najvećih violinista generacije nastupao je na mnogobrojnim svjetskim pozornicama, s renomiranim orkestrima i dirigentima, a sada dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila s piano pratnjom koju izvodi Rohan de Silva.

 

Nakon njihovog nastupa, neopterećeni žanrovskim odrednicama, palice u ruke uzimaju članovi Sudar Percussiona i donose izvedbu elektronske glazbe skladatelja Jean Michel Jarrea u akustično-udaraljkaškim verziji. Originalan zvuk stvoren od elemenata elektronske, world-music, jazz, klasične i popularne glazbe pozitivne je kritike dobio i od samog skladatelja, J. M. Jarrea s kojim Sudar nastavlja suradnju na projektu Oxygen.

 

Na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, 12.7.2017. čeka te nesvakidašnji doživljaj, vrhunski glezbenici i najbolje što glazba može pružiti!

 

Djeca do 5 g. ulaze besplatno.
Invalidi ne ulaze besplatno.