Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Nakon svjetskih jedriličarskih regata i Red Bull Air Racea koji je u Rovinj privukao nekoliko desetke tisuća posjetioca, Rovinj i Maistra nadolazeću turističku sezonu otvorit će novim atraktivnim sportskim događajem. Od 12. do 15. svibnja 2016. Rovinj će biti domaćin prvog Beach polo turnira u regiji.

Nakon polo događanja na Brijunima prije 10 godina, polo turnir u Rovinju prvo je i jedino polo događanje organizirano u ovom dijelu svijeta. Organizatori imaju za cilj osnovati mediteransku polo ligu u suradnji s Viareggiom u Italiji i Asconom u Švicarskoj, poznatim turnirima na otocima Ibiza i Mallorca te u Kairu, a otvara se prostor za suradnju čak i s Dubaijem koji je iskazao interes za pristupanje ligi.

Arena veličine 70x40 metara na kojoj će se polo utakmice odvijati u formatu turnira od subote do nedjelje, bit će postavljena uz rovinjski Porton Biondi, sjevernu obalu u blizini starogradske jezgre. Na turniru će sudjelovati četiri međunarodne ekipe s po tri igrača i 48 konja, odnosno po četiri konja za svakog igrača. Unutar arene bit će postavljen šator i tribina s ponudom hrane i pića te izložbeni prostor za sponzore turnira, najavio je na konferenciji za medije Hugo Baus iz organizacijskog odbora. Pored utakmica, planiran je i dodatni program za sve sudionike turnira na različitim lokacijama u gradu. Pored otvorenja turnira najatraktivnija bit će takozvana polo parada od EX TDRa do hotela Adriatic u centru Rovinja.

Ovo je jedinstveni događaj koji će zasigurno pridonijeti daljnjoj afirmaciji destinacije pa i hrvatske turističke ponude u cjelini naglasio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović. „Kontinuiranim ulaganjima u razvoj ponude i investicijama koje će do kraja 2017. dosegnuti iznos od 4,4 milijarde kuna, Adris grupa i Maistra stvorile su preduvjete za održavanje najvećih i najzahtjevnijih sportskih i drugih događanja. Rovinj će se ponovno pokazati kao poželjna i zanimljiva destinacija u smislu sportske izvrsnosti, a Maistra kao vodeća turistička tvrtka u Hrvatskoj. Tijekom četiri dana manifestacije u Rovinju očekujemo značajan broj posjetitelja iz zemlje i inozemstva, rekao je Popović.

Da će i ovaj događaj biti organiziran besprijekorno potvrdila je i direktorica turističke zajednice Rovinja Odete Sapač: „Sigurna sam da će Maistra, Grad Rovinj i turistička zajednica ponovno pokazati sinergiju u organizaciji ovako logistički i operativno zahtjevnog događaja te da će ovo natjecanje biti jedno od najbolje organiziranih u ovogodišnjem kalendaru Beach polo natjecanja“. Beach polo turnir prvi puta je odigran 2004. godine u Dubaiju, a već godinu dana kasnije zauzeo je plaže Miamija i nastavio rasti igrajući se u Belgiji, Engleskoj, Walesu, Čileu, Irskoj, Urugvaju i niz drugih zemalja. Za razliku od tradicionalnog pola u kojem se nadmeću dvije ekipe svaka od četiri igrača i njihovih konja, timovi Beach pola broje samo tri igrača s konjima, a igra obično uključuje više manevriranja i kraća dodavanja pri manjim brzinama zbog prostornog ograničenja arene. Cilj igre je zabiti gol protivničkoj ekipi tjeranjem male kožne lopte ispunjene zrakom u vrata protivničke ekipe uz pomoć dugačkoga štapa. Igra traje do 30 minuta i podijeljena je u četiri chukka u trajanju od pet minuta. Turnir u Rovinju će se igrati prema Hurlingham pravilima. Prvo izdanje Beach pola u Rovinju snažno su podržali renomirani švicarski proizvođač satova TagHeuer, poznati argentinski brend koji je ujedno i ambasador pola u svijetu La Martina te Heineken, treći po veličini svjetski proizvođač piva.