Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Umjetnici iz legendarnog carskog grada Xi’an dolaze po prvi put u Europu sa svojim akrobatskim šouom koji oduzima dah. Oni žongliraju i balansiraju, plešu i skaču.
Ovaj jedinstveni šou sa raznobojnim kostimima i očaravajućim kulisama - pun strasti i na najvišoj međunarodnoj razini - odvodi svoje goste na putovanje duž legendarnog Puta svile. Iz ove šarene raznolikosti nastaje „duga iznad Puta svile“. Dalekoistočna poezija i spektakularna izvođenja pronalaze svoj put u Europu.
Često je i nekoliko umjetnika koji rukuju sa bubnjevima, krčazima, slamnatim šeširima, tepisima, zdjelama, tanjurima, diabolima ili čak i lampama istodobno i sinkronizirano aktivno na kotačima, čeličnom užetu, nosećoj šipci, klackalici ili trampolinu.
Nakon uspješnih gostovanja u Americi i Aziji, ansambl je sada sa svojim otprilike 100-minutnim šouom na europskoj turneji.
Radnja
U vrijeme dinastije Tang, car imenuje generala Li da vodi karavan u zapadne krajeve. Njegov cilj je uspostavljanje gospodarskih, kulturnih i prijateljskih odnosa između europskih i azijskih zemalja. Krcata s dobrima poput svile, čaja i porculana, delegacija kreće iz Chang‘ana na put ka Zapadu.
Široka pustinjska prostranstva i snijegom zavejani bajkoviti krajolici se ukazuju karavanu kamila poput umjetničkih slika i vode ih u šaroliku Perziju. Tu dolazi do borbe generala Li i njegovih vojnika sa banditima u kojoj oni spašavaju zatočenu rimsku princezu Alice. Sudbonosan susret …