Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

PARNI VALJAK "BEZ STRUJE" NAPOKON OPET U ZAGREBU!

Nakon gotovo 20 godina Parni valjak će održati ekskluzivni unplugged koncert u subotu,  23. ožujka u zagrebačkoj Maloj dvorani Doma sportova. Nakon niza velikih koncerata u regiji, jedan od najznačajnijih hrvatskih bendova izrazio je želju da se zagrebačkoj publici predstavi repertoarom koji najbolje zvuči u akustičnoj postavi u intimnijem prostoru. Iako će se na  repertoaru naći i nekoliko pjesama s posljednjeg albuma "Stvarno, nestvarno", u programu od preko dva sata svirke publika će imati priliku uživati u kultnim baladama ovog legendarnog benda, izvedenim na akustičnim gitarama, perkusijama i gudačkim instrumentima, a sve uz prekrasan vokal nezamjenjivog Akija Rahimovskog. 

Jedan od najznačanijih trenutaka u tridesetpetogodišnjoj karijeri Parnog valjka svakako je koncert u Zagrebačkom kazalištu mladih održan 1995. godine. Bend poznat po nastupima na velikim pozornicama uz glasno ozvučenje, spektakularnu rasvjetu, snažne gitarske rifove i punokrvni rock nastup, odlučio se tada za koncert "bez struje" po uzoru na popularni serijal "MTV Unplugged". Koncert je održan povodom obilježavanja 20 godina rada grupe, a njegovo CD i DVD  izdanje pod nazivom "Live in ZeKaeM" danas je kultni i najprodavaniji album Parnog valjka, kako u Hrvatskoj tako i u regiji.

 

Od 1975. godine do danas Parni valjak objavljuje preko 20 studijskih i live albuma , dobitnici su čak 15 Porina, a koncertno su jedan od najaktivnijih bendova. Ovim koncertom svojim fanovima daju šansu da budu dio hrvatske glazbene povijesti, jer danas, 18 godina poslije prvog unplugged koncerta, Valjak je jači nego ikad!