Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Jazz genij Gregory Porter na Tvrđavi sv. Mihovila!

 

Glazbeni virtuoz, dvostruki dobitnik nagrade GRAMMY čiji talent nadilazi žanr, prostor i vrijeme, u organizaciji  Tvrđave kulture Šibenik i projekta Collage 18.7.2017. stiže u Šibenik!

 

Već svojim prvim nastupima na nacionalnim televizijama u SAD-u, Gregory Porter pokazao je svoje zavidno umijeće, počevši od The Tonight Show-a i Jimmy Kimmel Live-a te su ga nedugo zatim ESQUIRE i NPR Music proglasili sljedećim velikim američkim jazz pjevačem. Porterov baršunasti glas i njegovu jedinstvenu mješavinu bluesa, jazza i gospela odmah su prepoznali obožavatelji navedenih žanrova, ali i šire te su njegove izvedbe i glazba vrlo brzo postale popularne, omiljene i rado slušane.

Izlazak albuma „Liquid Spirit“, nakon vrlo zapaženih albuma „Water“ i „Be Good“, označio je početak ubrzanog umjetničkog rasta i priznanja Portera na svjetskoj razini. „Liquid Spirit“ postao je globalni fenomen s preko milijun prodanih primjeraka te najviše stream-an jazz album svih vremena s više od 20 milijuna internet preslušavanja. Album je postigao platinum nakladu u Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj, a zlatnu u Francuskoj, Nizozemskoj i Austriji te Porteru 2014. donosi nagradu GRAMMY za najbolji vokalni jazz album.

 

Porter od ranih 90-tih surađuje s cijenjenim producentom Kamau Kenyattom koji mu je ujedno bio mentor i na fakultetu uvelike usmjerio glazbenu karijeru. Njihova suradnja stvara zbirku jedinstvenih i uzbudljivih pjesama koje spajaju osobne i političke stavove i situacije te nevjerojatnu snagu ljubavi što je 2017. rezultiralo perjanicom dosadašnjeg Porterovog opusa, albumom „Take Me to the Alley“ i novom Grammy nagradom.

 

Svakom izvedbom, Porter ruši prepreke i podjele, otvara dušu publici i vrata u svijet bezvremenskog jazza. Na Tvrđavi sv. Mihovila stopit će bogatu ostavštinu jazza i soula s modernim ritmovima i stihovima, a ti ćeš imati priliku čuti vrhunske stvari poput „Holding On“, „Don't Lose Your Steem“, „Take Me To The Alley“, „French African Queen“ i mnoge druge.

 

Djeca do 5 g. ulaze besplatno.
Invalidi ne ulaze besplatno.

Karta
  • Tvrđava sv. Mihovila

    Zagrađe 21
    22000 Šibenik

    Ulica%20pod%20tvr%C4%91avom%2C%20%C5%A0ibenik%2C%20Croatia