Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

LMC presents
Summer concerts in LMC with your favorite songs
DUBIOZA KOLEKTIV
OD BAHA DO SEVDAHA, OD ROKA DO KAZAČOKA

09. kolovoza s početkom u 23:00 sata
LMC LightHouse Music club
Vodnjan, Krnjaloža 1.

Nastupa:
Dubioza Kolektiv (BiH)

Almir Hasanbegović -- Vokal
Adis Zvekić -- Vokal
Brano Jakubović -- DJ / klavijature
Vedran Mujagić -- Bas
Armin Bušatlić -- Gitara
Senad Šuta -- Bubnjevi
Mario Ševarac -- Saksofon

Još jedan vikend za pamćenje u Lighthouse Music clubu započinje u petak, 9. kolovoza. Na najveću open air pozornicu u Istri stiže sastav koji je svojim realnim tekstovima i nesvakidašnjim zvukom stekao ogromnu reputaciju...  Dame i gospodo: Dubioza Kolektiv!!!!

Dubioza Kolektiv (BiH)
Grupa koja je nastala iz potrebe da se progovori o važnim problemima bosanskohercegovačkog društva i da se ostatku svijeta pokaže da život na Balkanu postoji i izvan okvira medijskih stereotipa.
Tekstovima svojih pjesama Dubioza Kolektiv žestoko kritizira postratno korumpirano društvo u kojem vladaju nacionalizam, negativna selekcija i nepravda te istovremeno promoviraju borbu za slobodu, ravnopravnost i pravedan društveni poredak.

Iza angažiranih tekstova stoji bend koji svojim društvenim angažmanom pokazuje da zaista misli ono o čemu govori. U znak podrške prvom bosanskohercegovačkom aktivističkom pokretu Dosta! organizirali su veliki prosvjedni koncert prije općih izbora 2006. godine.

Promociju svog četvrtog albuma Firma ilegal održali su ispred zgrade bosanskog parlamenta snažno protestirajući protiv korumpirane vlasti čime su privukli veliku pažnju domaćih i inozemnih medija. Godine 2010. uključili su se u kampanju Predizborno zagrijavanje koja je za cilj imala animaciju mladih da izađu na izbore i glasaju za promjene u okviru koje su održali koncerte u svim većim bosanskohercegovačkim gradovima. Kampanja je rezultirala povećanim odazivom mladih na izborima.

Danas, nakon osam godina postojanja i šest studijskih albuma, mogu se pohvaliti uspjesima na koje bi svaki glazbenik bio ponosan: velikom bazom fanova u cijeloj regiji (album 5 do 12 je imao više od 200.000 download-a) i trećom nominacijom za regionalnu MTV nagradu Best Adria Act. Van Balkana. Isti je uradak bio nominiran za IMPALA nagradu kao nezavisni album 2011, a BBC i magazin Time okvalificirali su ih kao autentični glas bosanskohercegovačkog naroda.

Zvuk benda kombinacija je tradicionalnih glazbenih formi s elementima hip-hop-a, reagge-a, dub-a i rock'n'roll-a, obojena jedinstvenim iskustvom koje je njihove živote promijenilo zauvijek. Njihove energične žive svirke prepoznate su kao pravo osvježenje na balkanskoj glazbenoj sceni.

Dubioza Kolektiv
www.dubioza.org
www.facebook.com/dubioza
www.twitter.com/dubioza
www.myspace.com/dubioza

Media
www.vimeo.com/dubioza
www.youtube.com/dubiozatv