Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događajuKINESKA GLAZBENA SENZACIJA U PULSKOJ ARENI 11.08.2017.

 

www.croatiameetschina.com

Kina – najmnogoljudnija zemlja svijeta te jedna od najzanimljivijih svjetskih destinacija dovodi svoje glazbene dragulje u pulsku Arenu 11.08.2017. povodom obilježavanja 25 godina prijateljstva Hrvatske i Kine. U suradnji s Habei provincijom iz Kine te hrvatsko-kineskim kulturnim centrom, održat će se koncert trenutno najcjenjenijih glazbenika u Kini. Renomirani kineski glazbenici pijanist Muye Wu, world music bend Haya i new age glazbenik Li Zhihuiu upoznati će nas s bogatom kineskom tradicijom, povijesti i kulturom i uvesti nas u jednu novu, dosad neviđenu dimenziju koja spaja dušu i tijelo, glazbu i umjetnost. Provest će nas novom vizijom svjetskog spektakla.

 

MUYE WU

Kineski virtuoz na klaviru “golden finger”

Romantični ambassador Kineske kulture

 

Decentno, romantično, emocionalno, inspirativno i strastveno epiteti su koji najbolje opisuju tridesetjednogodišnjeg pijanista iz Kine Muye Wu-a, svojedobnog čuda od djeteta koji je sa samo pet godina održao svoj prvi javni nastup. Iako mlad, do sada je osvojio mnogobrojne nagrade koje smo dokazuju njegovu veličinu i gracioznost. Svoj zanat je usavršio na Visokom nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Parizu (Le Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris) te Pariškom konzervatoriju. Mlad, no iskusan i definiran, Muye Wu povezuje klasiku i tradicionalnu kinesku kulturu kroz svoj romantični opus. Fuzija čarolije, njegovog šarma i interpretacija glazbe dovodi publiku u jednu novu dimenziju pozitivne energije. “Najbolji mladi glazbenik” i “Besprijekoran pijanist” postao je idol nacije, a svoju virtuoznost i vještine po prvi puta će predstaviti hrvatskoj publici u pulskoj Areni na neviđenom spektaklu China Meets Croatia, 2017 Slik Road

HAYA BAND

Bend čija glazba jača dušu i tijelo

Najatraktivniji ambasadori Kinesko-mongolske kulture

 

Jedan od najpoznatijih mongolskih bendova svjetske glazbe Haya dolazi nas provesti kroz svoje čarobno putovanje bogatom tradicijom prožetom duhovnošću, svijetom prirode i urbane Kinesko-mongolske kulture. Haya, čije ime na mongolskom znači granica, bend je koji spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom. Istinska ljepota njihovog opusa leži u mongolskoj tradiciji, energičnom nastupu nabijenim emocijama i zvucima tradicionalnih instrumenata uz isticanje univerzalnih ljudskih vrijednosti. Svojom glazbom i energijom te iskazivanjem i širenjem važnosti ljubavi, zajedništva i života u skladu s prirodom, najbolji su promicatelji kinesko-mongolske kulture i tradicije u svijetu.

 

LI ZHIHUI

The Kitarō of China

 

Jedan od najpoznatijih new age glazbenika iz Kine Li Zhihui, svoju publiku odvodi na kulturološko i duhovno putovanje prekrasnim kineskim krajolikom uz dozu mističnosti i smirenosti. Li Zhihui je ujedno i začetnik kineske zemljopisne glazbe – njegova glazba integrira temperament istočnjačkih tradicionalnih gudačkih i drvenih puhačkih glazbala u laganu i toplu glazbu s elektroničkim elementima zapada. Njegovi nastupi savršen su sklad moderne i klasične kineske glazbe, a inspiraciju pronalazi u drevnoj povijesnoj i humanističkoj kulturi Kine. Li Zhihui dolazi nam sa svojih osam vrhunskih glazbenih instrumentalista na bubnjevima, perkusijama, basu, gitari, glavnoj violini, puhačkim instrumentima, kineskoj citri i s vokalom.