Učitavanje...

Nema aktivnih predstava u ovoj manifestaciji!

Podaci o događaju

Božo Vrećo, jedan najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će solistički koncert u Rijeci u HNK Ivana pl. Zajca.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno isknuo kao sinonim potpune slobode.

Muško- ženska dualnost  Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.  Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ - radi se o snimci live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Na repertoaru predstojećeg, iščekivanog koncerta u Rijeci, uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talent i umijeće u autorstvu novih sevdalinki, gdje je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Boži Vreći će se na predstojećem koncertu 14. travnja u HNK Ivana pl. Zajca pridružiti i sjajni glazbeni gosti Mirko Navračić na harmonici i Marko Louis na klaviru i tarabuci.

Karta
  • Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci

    Uljarska ul. 1
    51000 Rijeka

    Uljarska%20ul.%201%2C%2051000%2C%20Rijeka%2C%20Croatia