Učitavanje...

Slobodne Zvonko Bogdan ulaznice

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Zvonko Bogdan. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Govori se da me varaš, da te ljubi neko sasvim treći, jer ja sam momak siromah...
 
Svake godine u prosincu, već tradicionalno, Zagreb i Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskoga posjeti legenda vojvođanske tamburaške i starogradske pjesme, istinski umjetnik, autor i pjevačZvonko Bogdan.
 
Od klasičnih prepjeva mađarskih romansi do autorskih kompozicija u kojima su pjesničke slike vojvođanskih salaša i razigranih mrkova, prožetih tužnim tonovima otrgnuo je od zaborava i nekoliko najljepših sevdalinki i gradskih pjesama koje svjedoče jednom vremenu koje se ponoviti neće.
 
Svoje koncerte, uz pratnju 21 tamburaša iz Subotice i Velikog tamburaškog orkestra Radiotelevizije Vojvodine, radi jednom godišnje, po njegovoj želji, da ga ne zaborave, a da ne bude previše...
 
Vojvodino moja, Ova pisma refren nema, Prošle su mnoge ljubavi novije su skladbe u kojima možete uživati u zimskoj tamburaškoj noći, a bezvremenski hitovi Ej salaši na sjeveru Bačke, Kraj jezera, Govori se da me varaš, Već odavno spremam svog mrkova, Osam tamburaša s Petrovaradina dočarat će atmosferu panonskih ravnica, Dunava, bačkih salaša, fijakera sa somborskih ulica te tihih petrovaradinskih noći.
Invalidi u invalidskim kolicima imaju besplatan ulaz, osoba u pratnji plaća punu cijenu ulaznice.

Zvonko Bogdan (Sombor, 5. siječnja 1942.) je srbijanski pjevač tradicionalne vojvođanske pjesme i pjesama s panonskog prostora. Većina njegovih djela usko su vezana za Bunjevce.

U glazbi je poznat skladatelj, pisac tekstova, a sakupljao je i narodna glazbena djela.

Godine 2009. je dobio priznanje koje dodjeljuje Skupština Grada Subotice, Počasni građanin.

Među njegove najpoznatije pjesme spadaju:

Evo banke cigane moj

Ej salaši

Već odavno spremam svog mrkova

Kad sam bio mladjan lovac

Nema lepše devojke

Ko te ima, taj te nema

Fijaker stari


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje Zvonka Bogdana u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!