Učitavanje...

Slobodne Sigur Ros ulaznice

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Sigur Ros. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Sigur Ros, islandski post rock prvaci i jedan od najznačajnijih bandova ambijentalne i eksperimentalne glazbe svih vremena premijerno dolaze u Hrvatsku na koncert u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 20. listopada.

Glazbenici čiji hrvatski nastup čekaju sada već generacije fanova progresivne glazbe, konačno dolazi u Zagreb na svojoj možda i najposebnijoj turneji karijere. Nakon više od 10 godina bend ide na tour bez predgrupe, izvodeći poseban An Evening With Sigur Ros program. Koncert se sastoji od 2 dijela, koji su podijeljeni kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnije skladbe svoje karijere, ali i premijerno do sada neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu.

Sigur Ros na jesensku turneju kreću s kompletnom produkcijom - ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Turneju će scenski još jednom dizajnirati stari suradnici benda, Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu “Knights of Illumination”.

Ulaznice:

Fan club pretprodaja kreće kroz Sigur Ros stranicu - sigur-ros.co.uk - već u ponedjeljak 6. veljače u 10:00.

Redovna prodaja počinje u četvrtak, 9. veljače u 9:00, a u ponudi će se naći ulaznice za slobodno stajanje u Parteru te slobodno sjedenje na Tribinama. Ulaznice za parter iznose 220 kn do 2. travnja te 240 kn od 3. travnja nadalje. Ulaznice za tribine iznose 250 kn do 2. travnja te 270 kn od 3. travnja do koncerta.

Sigur Rós je islandska post-rock skupina, koja u svojoj glazbi koristi elemente klasične glazbe i minimalizma. Skupina je poznata po specifičnom načinu pjevanja i glasu pjevača Jón Þór (Jónsi) Birgissona.

Sastav je dobio ime po Jónsijevoj mlađoj sestri Sigurrós (u prijevodu na hrvatski, ime bi značilo "Pobjednička ruža"), koja se rodila na isti dan kada je i sam sastav osnovan.

Prvi album koji je postigao uspjeh izvan granica Islanda bio je Ágætis byrjun ("Dobar početak"). Glas o ovom albumu brzo se proširio i uskoro je od strane kritičara bio istaknut kao jedan od najboljih albuma tog vremena.

Nakon izdavanja Ágætis byrjuna, sastav je postao poznat po Jónsievom karakterističnom načinu sviranja električne gitare gudalom, kreirajući na taj način neobičan i fluidan zvuk električne gitare.

Bubnjar Ágúst napustio je sastav nakon snimanja Ágætis byrjuna i zamijenio ga je Orri Páll Dýrason. 2002. godine izdali su dugo očekivani album. Sve pjesme s ovog albuma bile su bez imena, iako je sastav naknadno na njihovoj službenoj stranici objavio imena tih pjesama. Isto tako, pjesme nisu na islandskom, već na izmišljenom jeziku koji se naziva Vonlenska (na engleskom "Hopelandic"), jeziku koji se sastoji od slogova bez nekog značenja, a povezan je sa fonologijom islandskog jezika. Prema riječima članova sastava, slušatelj bi trebao sam na temelju svojeg osobnog doživljaja pjesama imenovati i pjesme i album.

Peti studijski album sastava je Með suð í eyrum við spilum endalaust, snimam je s producentom Floodom u Reykjavíku i izašao je 23. lipnja 2008. godine. Album je donio neke promjene u odnosu na njihove prijašnje uratke, na pjesmama ima manje gudačkih instrumenata i veći je udio gitara. Na ovome albumu se nalazi i prva pjesma koju su snimili na engleskom jeziku "All Alright", dok su sve ostale pjesme na islandskom, izuzev pjesme "Festival" na kojoj Jónsi koristi izmišljeni jezik Vonlenska.

Vonlenska nije pravi jezik kojim se koriste ljudi, budući da nema gramatičku strukturu te riječi nemaju značenja, niti se one mogu razlikovati. Karakteriziraju ga emotivno nabijeni slogovi i fonemi. Sastav ga opisuje kao jezik koji pristaje sviranoj glazbi jer se glas koristi kao jedan od instrumenata. Većina slogova koje Jónsi pjeva ponavljaju se više puta u pjesmi, a u slučaju albuma, ponavljaju se u cijelom albumu.


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje Sigur Rosa u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!