Učitavanje...

Slobodne Marko Tolja ulaznice

Filtrirajte pretragu

location

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Marko Tolja. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima imaju besplatan ulaz, za pratnju je obavezna ulaznica.
Djeca do 7 godina ne plaćaju ulaznicu, ali moraju biti u pratnji punoljetne osobe koja treba imati kupljenu ulaznicu.

Marko Tolja (Rijeka, 3. srpnja 1984.) hrvatski je pop, swing i jazz pjevač.

Marko Tolja rođen je u Rijeci. Prva glazbena iskustva stekao je uz strica Davora, koji je pjevao u popularnoj grupi Denis & Denis. Nastupa na brojnim matinejama i klavirskim recitalima.

 

Od 2001. do 2006. godine pjeva u raznim klapama (Klapa Luka, Klapa Volosko, Klapa Fortunal) s kojima nastupa po cijeloj Hrvatskoj na raznim klapskim smotrama.

Godine 2006. upoznaje glazbenog producenta Olju Dešića i započinje rad na solo karijeri. Iste godine, prvi put kao solist, pojavljuje se na festivalu Melodije Istre i Kvarnera sa pjesmom Partila je mala (O. Dešić – R. Pilepić – O. Dešić). U suradnji s plesnom grupom Flame na istom festivalu osvaja nagradu za najbolji scenski nastup. Iste godine snima i svoj prvi službeni singl, obradu hita grupe Denis & Denis, Program tvog kompjutera. Pjesmu snima u suradnji sa riječkom vokalnom skupinom Rivers.

Sljedeće godine sa pjesmom Deja Vu (A. Baša – A. Baša – O. Dešić) nastupa na Dori, ulazi u završnu večer i osvaja 12. mjesto. Nakon tog nastupa počinje veliki medijski interes za Toljin rad. Uskoro potpisuje diskografski ugovor sa diskografskom kućom Aquarius records / Maraton i izdaje prvi studijski album Stare dobre stvari, koji dobija izvrsne kritike i reakcije publike. Iste godine prvi puta nastupa i na legendarnim "Runjićevim večerima". Od tada nastupa svake godine i postaje jedan od izvođača sa najviše nastupa na toj glazbenoj manifestaciji, a dvije godine bio je i u ulozi domaćina/voditelja.

Godine 2008. osvaja Porina u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Godine 2009. započinje televizijsku karijeru. Postaje mentor u showu Zvijezde pjevaju. Nakon uspješnog televizijskog nastupa, Željka Ogresta (autorica teksta i producentica) poziva ga u mjuzikl Za dobra stara vremena. Tolja dobiva glavnu ulogu, uz Zrinku Cvitešić, Gorana Navojca, Ivicu Vidovića, Anu Begić i Sanju Doležal. Mjuzikl doživljava premijeru u maloj dvorani Doma sportova gdje igra tri dana zaredom. Slijedi turneja po drugim dijelovima Hrvatske. Iste godine izdaje drugi studijski album Vrijeme briše istinu.

Godine 2010. g. osvaja jednu od najvažnijih i najprestižnijih nagrada u karijeri, Porin za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Ponovo se nalazi u ulozi mentora u showu Zvijezde pjevaju. Iste godine nastupa kao gost na koncertu Olivera Dragojevića u Royal Alber Hall-u u Londonu, održava brojne koncerte diljem Hrvatske i Slovenije, te samostalni koncert u kazalištu Komedija i božićni koncert u riječkom HNK, uz pratnju tamošnjeg simfonijskog orkestra i zbora opere.

 

Godine 2011. Dobija manju ulogu u filmu Lea i Darija redatelja Branka Ivande. U filmu glumi pjevača Ivu Robića. Iste godine izlazi album sa glazbom iz filma. Tolja sudjeluje u dvije pjesme, naslovnoj skladbi Tiho plove moje čežnje i duetu sa Sanjom Doležal Ti si moja pjesma. Sa pjesmom Ljubav u boji (M. Tolja – M. Tolja – O. Dešić) prvi put kao autor pobjeđuje na Zagrebfestu.

 

Godine 2012. izlazi Toljin prvi kantautorski album Ljubav u boji. Album je dobio dobre recenzije. Promociju albuma obilježava još koncertima u kazalištu Komedija i ostalim većim gradovima. Za Božić u kazalištu (Live) osvaja Porina za najbolji album božićne glazbe.

 

Godine 2013. izlazi singl Sada kasno je. Brojnim koncertima nastavlja promociju albuma Ljubav u boji.

Godine 2014. izlazi prvi singl na engleskom jeziku Back to Basics koji doživljava brojne obrade koje su radili i inozemni DJ-i. Nastupa uz Jazz orkestar HRTa, Big band Požega, Big band oružanih snaga, četvrti put sudjeluje kao mentor u šou Zvijezde pjevaju, i ovoga puta pobjeđuje. Iste godine izdaje dječji album Srca otvorena. Velikim koncertom na Ljetnoj pozornici u Opatiji obilježava 30. rođendan.

2015. godine sa pjesmom Ljubav godine nastupa na Zagrebačkom festivalu i izdaje singl Za sreću drugo ime, koji se tjednima zadržava na vrhu radijskih top ljestvica. Održava koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu (Beč). Nastupa na RetrOpatijskom festivalu. Za večer posvećenu Ivi Robiću piše i scenarij, te je, uz Jacquesa Houdeka i Damira Kedžu, voditelj programa. Sudjeluje u šou "Ja to mogu". U prosincu održava koncert "Marko Tolja & Ladies", prvi samostalni koncert u velikoj dvorani Vatroslav Lisniski. Na ovom koncertu, jednom od najznačajnijih u Toljinoj dosadašnjoj karijeri, kao gošće nastupile su Gabi Novak i Zrinka Cvitešić.

 

Diskografija

Stare dobre stvari (2007.)

Sada kasno je (2013.)

Back to Basics (2014.)

Ljubav godine (2014.)

Za sreću drugo ime (2015.)

"Bilo bi bolje" (2016.)

"Ljubav" (2016.)

"Gdje smo mi" (2016.)

"Sidro" (2016.)

Albumi[uredi VE | uredi]

Stare dobre stvari (2007.)

Vrijeme briše istinu (2009.)

Božić u Kazalištu (Live) (2011.)

Ljubav u boji (2012.)

Srca otvorena (2014.)


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje Marka Tolje u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!