Učitavanje...

Slobodne Đorđe Balašević ulaznice

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Đorđe Balašević. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Đorđe Balašević @ Dvorana Gradski vrt, OSIJEK, 22. prosinca 2017.

Ulaznice u prodaji na www.eventim.hr

PROSLAVA 40 GODINA KARIJERE!

 
Po prvi put nakon tri godine, a sedam godina nakon legendarnog koncerta u dvorani Gradski vrt kada je dvorana bila premala za sve koji su željeli doći na koncert!
 
“To su gradovi koje sam izabrao kao važne u čitavoj ovoj priči, mada svaki grad u kojem sam nastupao je bio mjesto kojem sam se uvijek vraćao i gdje sam dobrodošao. Nisam bio pristalica da slavimo jubilej 40 godina, ali nisam siguran da ćemo 50 godina slaviti, pa je bolje da ga proslavimo sada”, najavio je u svom stilu Đole nadolazeće koncerte, za Naxi radio.

Djeca i osobe s invaliditetom ne ulaze besplatno.

Đorđe Balašević (Novi Sad, 11. svibnja 1953.), srpski je kantautor, pjesnik i glumac poznat po svojim baladama i povijesnim pjesmama.

Đorđe Balašević rođen je 11. svibnja 1953. godine u Novom Sadu kao sin oca Jovana, i majke hrvatsko-mađarskoga podrijetla, Veronike Elvire Matilde Balašević, rođene Dolenec. Gimnaziju je napustio u trećem razredu pa je ispite polagao izvanredno. Đorđe je prvi sa prezimenom Balašević. Njegovi su se do rata 1941. godine prezivali Balašev, djed je onda promijenio ime u Balašević da ga ne bi prisvojili Mađari. Studirao je zemljopis, jer, na prijemnim ispitima nije bilo matematike. U srednjoj školi htio je postati nogometaš, ali kada je kao sedamnaestogodišnjak ležao bolestan, pojava jedne muhe u sobi inspirirala ga je skladati svoju prvu pjesmu "Otkud muva".

Balašević se priključio skupini "Žetva" iz Novog Sada i s njima snimio singl "U razdeljak te ljubim" koji je prodan u 180.000 primjeraka, veliki uspjeh za tadašnji jugoslavenski status. 1978. godine napušta skupinu "Žetva" i osniva vlastitu, nazvanu "Rani mraz". Skupina je prvi puta nastupila u Opatiji 1978. godine s pjesmom "Moja prva ljubav". Tada se skupini priključio Bora Đorđević, kasnije poznatiji pod nadimkom "Bora Čorba" koji je nakon nekoliko mjeseci napustio skupinu i osnovao vlastitu, (Riblja čorba).

1979. godine osvaja prvo mjesto na splitskom festivalu s pjesmom "Panonski mornar". Tada je počelo Balaševićevo razdoblje. 1980. godine morao je odslužiti vojni rok pa nije imao vremena za glazbu, ali uspio je napisati tekst za pjesmu Zdravka Čolića i Srebrnih krila.

Sa skupinom "Rani mraz" izveo je dvije najpopularnije pjesme poput "Priča o Vasi Ladačkom" i "Život je more". 1982. godine napušta skupinu "Rani mraz" i počinje samostalnu pjevačku karijeru.

Prvi album izdao je iste godine i nazvao ga Pub za kojeg je dobio mnoge pohvale. Krenuo je na samostalnu turneju Jugoslavijom i održao koncert u Beogradu, koji mu je označio uspješnu samostalnu karijeru sljedećih godina. Sljedeća dva albuma doživjela su velike uspjehe i "gurnule" Balaševića ka slavi. Proglašen je odličnim tekstopiscem i izvođačem. Album Bezdan iz 1986. godine donio mu je mnogo nagrada i dobio je velike pohvale.

Početkom rata, Balašević je prekinuo suradnju s hrvatskim kantautorom Elvisom Stanićem. Za vrijeme rata objavljuje album Jedan od onih života s pjesmama zbog kojih biva prešutno zabranjen na većini radio stanica. U pjesmi "Krivi smo mi" izravno napada sve tadašnje vođe rata, a pjesmu "Čovek sa mesecom u očima" posvećuje par godina prije palom Vukovaru. Nakon rata objavljuje album Naposletku.

Sa svojim albumom Devedesete Balašević ismijava srpskog vođu u ratu Slobodana Miloševića pjesmom "Legenda o Gedi Gluperdi", a pjesmom "Devedesete" ismijava nove "vođe" i njihovu politiku.

Nakon ta dva albuma, izdaje još dva albuma, Dnevnik starog momka, te Rani mraz. Svira i dan danas, održava poveće koncerte, a sudjeluje i na humanitarnim koncertima.

Preuzeto 2.11.2017. s: https://hr.wikipedia.org/wiki/Đorđe_Balašević


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

U PRODAJI OSIJEK, 22.12.2017., OD 20.11.2017. 00:00 - s nedjelje na ponedjeljak!

Ne propustite gostovanje Djordje Balaševića u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!