Učitavanje...

Slobodne Darko Rundek ulaznice

Filtrirajte pretragu

location

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za Darko Rundek. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

LAA PREDSTAVLJA

DARKO RUNDEK

«APOCALYPSO NOW» KONCERT U

VELIKOJ DVORANI DOMA SPORTOVA

SUBOTA, 16. PROSINCA 2017.


Malo manje od mjesec dana uoči održavanja rasprodan je kapacitet Male dvorane te je koncert Darka Rundeka, planiran za 16. prosinca, prebačen u Veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova.

 

Ogroman interes publike dovest će posljednji nastup Rundekove «Apocalypso Now» turneje na mjesto gdje je pjesma premijerno izvedena. Naime, upravo u Velikoj dvorani Doma sportova publika četvrtog Fiju Briju festivala mogla je po prvi put čuti «Apokalipso», kojeg je Rundek kasnije izvodio na koncertima prije nego je pjesma službeno objavljena na istoimenom albumu.

Dva desetljeća kasnije album je doživio reizdanje u remasteriranom obliku naslovljenom “Apocalypso” i pojačanom nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”, a sama pjesma je postala jedan od najznačajnijih momenata naše glazbene povijesti.

 

Za «Apocalypso Now» turneju Rundek je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama I vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce. Osim ključnih pjesama albuma, kao što su “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Tranzit”, “More more”, “Senor” ili “Štrajk željezničara” Rundek i njegov bend proći će u Domu sportova kroz najvažnije pjesme na potezu od Haustora do Cargo Tria.

 

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 120 kn.

 

Osobe u invalidskim kolicima ulaze besplatno, pratnja plaća ulaznicu. Djeca do 7 g. ulaze besplatno, uz pratnju roditelja.

 

Darko Rundek je hrvatski glazbenik koji je karijeru započeo '70-tih godina prošlog stoljeća kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkomn rock bendu Haustor.
U to je vrijeme završio režiju na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu i režirao nekoliko kazališnih i radio drama.

1991. godine odlazi u Pariz gdje uglavnom radi glazbu za kazališne drame.

1997. godine izdaje svoj prvi solo album "Apokalipso" na kojem je sudjelovalo 30-tak glazbenika.

Poslije drugog albuma ("U Širokom Svijetu"), u Francuskoj počinje raditi i snimati "Ruke" s nekoliko glazbenika što je kasnije rezultiralo projektom Rundek Cargo Orkestar u kojem ima ulogu vokala i gitarista.

Njihov prvi album je izdan 2010. godine pod nazivom „Plavi avion“.

I kao član bendova, i kao samostalni umjetnik, uvijek je primao pohvale glazbenih i umjetničkih kritičara.


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje Darka Rundeka u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!