Učitavanje...

Slobodne BUĐENJE ulaznice

Filtrirajte pretragu

location

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za BUĐENJE. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Nakon samostalnih koncerata u Tvornici 2014. i Kerempuhu 2016. te gostovanja legendarnom Stingu u pulskoj Areni na ljeto 2017., Buđenje se vraća zagrebačkoj publici. Na krilima odlično prihvaćenih novih pjesama i uspješne 2017. godine, koju su završili primanjem nagrade Hrvatske diskografske udruge za grupu godine, Buđenje u svojoj novoj fazi i s novim zvukom dolazi u klub Boogaloo, 3. veljače 2018.

 

Osobe s invaliditetom i jedna osoba u pratnji ulaze besplatno.

Djeca do 8 godina ulaze besplatno.

Buđenje je hrvatski pop rock sastav osnovan 2001. godine u Zagrebu.

Darko Bakić, frontmen sastava te glavni autor glazbe i tekstova, osniva Buđenje 2001. godine uz pomoć i podršku gitarista Parnog valjka, Marijana Brkića Brka, koji Buđenju ustupa svoj tonski studio za snimanje prvog albuma. Producentsku ulogu preuzima Antun Toni Lović, tadašnji gitarist sastava. Buđenje objavljuje prvi zapaženiji single "Istina kao nevina", a nakon njega i duet "Paško" s Đanijem Stipaničevim, s kojim zajedno nastupaju na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku i osvajaju nagradu za najbolju interpretaciju. U suradnji s izdavačkom kućom Orfej, 2002. godine Buđenje objavljuje prvi album Lipo vrime, a sa singlom "Sad bi riči bira" nastupaju na Hrvatskom radijskom festivalu. 2003. godine, izdavačka kuća Scardona objavljuje reizdanje albuma Lipo vrime, koje uključuje singl "Zašto". 2005. godine objavljen je drugi studijski album Kosti i tilo, koji uključuje singl "Oprostija bi sve", duet s Tonyjem Cetinskim, koji je dosegao prvo mjesto na nacionalnoj top ljestvici i upoznao Buđenje sa širom publikom. Iste godine, Buđenje gostuje na regionalnoj turneji Tonyja Cetinskog.

Nadolazećih godina događaju se izmjene u sastavu, a Buđenje započinje razdoblje velike koncertne aktivnosti. Toni Lović pridružuje se Zabranjenom pušenju, a Buđenju se pridružuje producent, pjevač i klavijaturist Igor Ivanović. 2008. godine Buđenje objavljuje treći studijski album Nije nesreća u suradnji s izdavačkom kućom Aquarius Records. Svoj izvođački i autorski doprinos albumu daju i priznati hrvatski glazbenici, među kojima su Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić Brk, Mario Huljev i Lea Mijatović. Od 2012. godine, Buđenje surađuje s izdavačkom kućom Croatia Records, te obavljuje niz uspješnih singlova, koje slijedi i album Ljubav nema pravila. I ovom su albumu svoj doprinos dali renomirani hrvatski izvođači, među kojima se vokalnim suradnjama ističu Vanna i Neno Belan. Krajem 2016. godine Buđenje objavljuje svoj prvi live album Live at Kerempuh u CD i DVD izdanju.

Preuzeto s 18.12.2017.: https://hr.wikipedia.org/wiki/Bu%C4%91enje_(sastav)


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje BUĐENJE u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!