Učitavanje...

Slobodne BUĐENJE ulaznice

Bez ocjene

Napišite Fan Report

Trenutno nema Fan Reporta za BUĐENJE. Budi prvi koji će napisati Fan Report


O izvođaču

Jedan od najatraktivnijih hrvatskih koncertnih bendova, grupa Buđenje, najavljuje veliku koncertnu promociju svog novog, šestog albuma "Samo ti, samo ja" koja će se održati u petak, 30. studenog u velikom pogonu Tvornice kulture.


Nakon sjajnog koncerta u Tvornici prije točno četiri godine, Buđenje se vraća na kultnu zagrebačku koncertnu adresu bogatije za nekoliko radijskih hitova i nezaboravno iskustvo dijeljenja pozornice s velikanima poput Stinga i Parnog Valjka. Glazbeni gosti i prijatelji benda te vrhunska produkcija dodatno će uveličati veliki spektakl kojeg priređuju zagrebačkoj publici.
Perjanica domaćeg radijskog zvuka, Buđenje svoju karijeru gradi već više od šesnaest godina. Hitovima poput “Samo ti, samo ja”, “Ljubav nema pravila”, "Nije to ljubav" i “Oprostija bi sve”, Buđenje se etabliralo kao autentičan pop rock bend predvođen autorom i frontmanom Darkom Bakićem. Navedene skladbe osvojile su i hrvatski radijski eter u kojem su jedan od zastupljenijih izvođača što potvrđuje i priznanje Hrvatske diskografske udruge za najemitiraniji bend 2017.


Album "Samo ti, samo ja" šesti je studijski album grupe Buđenje koji izlazi na jesen, a na kojem će se, između ostalog, naći istoimeni naslovni singl, zatim uspješna plesna "Budi moja" i jedinstvena obrada pjesme Dina Dvornika, "Misliš da sam blesav", koja je oduševila i njezinog izvornog autora teksta, Zlatana Stipišića Gibonnija.


Osobe s invaliditetom ulaze besplatno uz obaveznu pratnju koja mora imati ulaznicu.
Djeca do 9 godina ulaze besplatno uz pratnju roditelja koji mora imati ulaznice.

Buđenje je hrvatski pop rock sastav osnovan 2001. godine u Zagrebu.

Darko Bakić, frontmen sastava te glavni autor glazbe i tekstova, osniva Buđenje 2001. godine uz pomoć i podršku gitarista Parnog valjka, Marijana Brkića Brka, koji Buđenju ustupa svoj tonski studio za snimanje prvog albuma. Producentsku ulogu preuzima Antun Toni Lović, tadašnji gitarist sastava. Buđenje objavljuje prvi zapaženiji single "Istina kao nevina", a nakon njega i duet "Paško" s Đanijem Stipaničevim, s kojim zajedno nastupaju na Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku i osvajaju nagradu za najbolju interpretaciju. U suradnji s izdavačkom kućom Orfej, 2002. godine Buđenje objavljuje prvi album Lipo vrime, a sa singlom "Sad bi riči bira" nastupaju na Hrvatskom radijskom festivalu. 2003. godine, izdavačka kuća Scardona objavljuje reizdanje albuma Lipo vrime, koje uključuje singl "Zašto". 2005. godine objavljen je drugi studijski album Kosti i tilo, koji uključuje singl "Oprostija bi sve", duet s Tonyjem Cetinskim, koji je dosegao prvo mjesto na nacionalnoj top ljestvici i upoznao Buđenje sa širom publikom. Iste godine, Buđenje gostuje na regionalnoj turneji Tonyja Cetinskog.

Nadolazećih godina događaju se izmjene u sastavu, a Buđenje započinje razdoblje velike koncertne aktivnosti. Toni Lović pridružuje se Zabranjenom pušenju, a Buđenju se pridružuje producent, pjevač i klavijaturist Igor Ivanović. 2008. godine Buđenje objavljuje treći studijski album Nije nesreća u suradnji s izdavačkom kućom Aquarius Records. Svoj izvođački i autorski doprinos albumu daju i priznati hrvatski glazbenici, među kojima su Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić Brk, Mario Huljev i Lea Mijatović. Od 2012. godine, Buđenje surađuje s izdavačkom kućom Croatia Records, te obavljuje niz uspješnih singlova, koje slijedi i album Ljubav nema pravila. I ovom su albumu svoj doprinos dali renomirani hrvatski izvođači, među kojima se vokalnim suradnjama ističu Vanna i Neno Belan. Krajem 2016. godine Buđenje objavljuje svoj prvi live album Live at Kerempuh u CD i DVD izdanju.

Preuzeto s 18.12.2017.: https://hr.wikipedia.org/wiki/Bu%C4%91enje_(sastav)


Alarm za ulaznice

Primajte obavijesti o budućim događajima i događanjima.

Ne propustite gostovanje BUĐENJE u regiji! Pretplatite se na Ticket Alarm i putem e-maila saznajte sve novosti o izvođaču!